Zelensky: Ucraina va suspenda exportul de cărbune şi gaz pentru a supravieţui iernii

Zelensky: Ucraina va suspenda exportul de cărbune şi gaz pentru a supravieţui iernii

Volodymyr Zelensky consideră că Ucraina va trebui să treacă prin „cea mai grea iarnă din toţi anii de independenţă”, prin urmare, este necesar să se oprească temporar exportul de gaze şi cărbune.

„Din cauza războiului, aceasta va fi într-adevăr cea mai grea iarnă din toţi anii de independenţă <...>. În acest moment, nu ne vom putea vinde gazele şi cărbunele în străinătate. Toată producţia internă va fi direcţionată către nevoile interne ale cetăţenilor noştri”, a spus el Zelensky într-un mesaj video postat marţi pe canalul său Telegram.

Marţi, prim-ministrul Denys Shmyhal a declarat că producţia de cărbune la minele de stat ale Ucrainei a scăzut cu aproximativ o treime de la sfârşitul lunii februarie. El a recomandat ucrainienilor „să se pregătească pentru cel mai dificil sezon de încălzire din istoria Ucrainei”.

Guvernul a instruit Naftogaz să se asigure că cel puţin 19 miliarde de metri cubi de gaz sunt depozitaţi până la începutul iernii. După cum a precizat Shmyhal, Ucraina a finalizat ultimul sezon de încălzire cu 9 miliarde de metri cubi de gaz. Potrivit acestuia, de la 1 iunie, în depozitele subterane ale ţării erau 10 miliarde de metri cubi de gaz.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”