Zephyr şi-a depăşit propriul record pentru cel mai lung zbor fără pilot

Zephyr şi-a depăşit propriul record pentru cel mai lung zbor fără pilot

Zephyr S a zburat fără pilot în atmosferă pentru a evita traficul comercial dar şi condiţiile de vreme nefavorabilă, relatează BBC.

Aeronava este echipată cu baterii alimentate cu energie solară care ajută la menţinerea în aer şi pe timp de noapte. Conform datelor de zbor, aeronava Airbus Zephyr S a zburat din zona de testare din Arizona până în Belize şi înapoi.

Aceste teste de zbor au rolul de a verifica capacitatea de stocare a energiei UAV-ului, longevitatea bateriei şi eficienţa panourilor solare.

Zephyr S poate oferi imagini la fel ca un satelit, avantajul său fiind că nu este nevoit să orbiteze Pământul, aşa că poate rămâne în aceeaşi poziţie o perioadă mai lungă de timp pentru a oferi actulizări constante de date. Un alt avantaj mai este şi faptul că, faţă de sateliţi, aeronava se poate întoarce la sol, neavând nici costuri foarte mari de întreţinere.

Modelul Airbus Zephyr a fost inventat de Chris Kelleher. Primele unităţi de producţie în serie pentru acest tip de aeronave au început în 2018, la 3 ani de la decesul inventatorului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...