Zerohedge.com: Emailuri şi parole de la OMS, Laboratorul Wuhan și Fundaţia Gates, postate online

Zerohedge.com: Emailuri şi parole de la OMS, Laboratorul Wuhan și Fundaţia Gates, postate online

O bază de date de aproape 25.000 de adrese de e-mail şi parole care ar fi aparţinut personalului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Institutelor Naţionale de Sănătate (NIH), Institutului de Virologie Wuhan, Fundaţiei Bill Gates şi altor grupuri implicate în efortul de stăvilire a pandemiei de coronavirus care bântuie lumea, au fost postate pe forumul rău famat 4chan înainte de a apărea pe alte câteva site-uri web, potrivit SITE Intelligence Group , scrie  Zerohedge.com .

Raportul SITE, cu sediul în Bethesda, Md., a declarat că cel mai mare grup de presupuse e-mailuri şi parole aparţine NIH, cu 9.938 de adrese găsite pe postările online. Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor din SUA se situează pe locul doi, cu 6.857. Banca Mondială avea 5.122, în timp ce numărul adreselor şi parolelor OMS este de 2.732. - Washington Post

Bernardo Mariano, directorul de informaţii al OMS, a declarat pentru Bloomberg că organizaţia nu a suferit atacuri cibernetice şi că este posibil ca datele să fi fost sustrase în timpul unor atacuri anterioare.

„Este posibil ca angajaţii să-şi fi folosit adresa de e-mail de lucru pentru a înregistra un cont pentru un anumit site web, iar apoi acel site a fost spart, iar parola furată”.

Potrivit lui Mariano, 400 dintre emailuri erau încă active - şi susţine că niciuna dintre parole nu a fost utilizată pentru a accesa informaţii sensibile datorită sistemului de autentificare cu doi paşi, implementat în organizaţie. Utilizatorii 4chan, pe de altă parte, au spus că au putut utiliza parolele pentru a avea acces la un site web al OMS numit „Extranet”, potrivit Bloomberg.

Mariano a adăugat că organizaţia observă un număr din ce în ce mai mare de tentative de atacuri cibernetice încă de la jumătatea lunii martie şi că a existat recent o „încercare susţinută” de a sparge computerele a patru angajaţi OMS din Coreea de Sud, împreună cu sediul organizaţiei din Geneva.

Utilizatorii 4chan au spus că au folosit numele de cont şi parolele pentru a descărca „tot ce au putut".

O fotografie neverificată postată ca parte a furtului cibernetic pare să se refere la „Splicing HIV” în „coronavirus”, o referire la tehnica de a îngloba o parte de secvenţa genomică a virusului care produce SIDA. Amănuntul a alimentat speculaţiile că virusul Wuhan ar fi fost conceput genetic cu proteine spike de HIV - o teorie postată de cercetători indieni la scurt timp după publicarea genomului virusului - ulterior echipa a retras studiul după o enormă presiune internaţională.

Fundaţia Gates a declarat pentru Washington Post că „monitorizăm situaţia în conformitate cu practicile noastre de securitate a datelor. În prezent, nu avem nicio indicaţie despre un furt de date la fundaţie.”

Dacă datele sunt reale, o persoană pe nume Mararet de la Gates Foundation (prenumele anonimizat) este, aparent, un fan al Părţii Întunecate:

 width=

Expertul austriac în securitate cibernetică Robert Potter a declarat că a fost capabil să verifice informaţiile postate despre OMS şi că „securitatea parolelor lor este îngrozitoare”.

„Patruzeci şi opt de persoane au cuvântul 'parolă' drept parolă”, a spus el. Alţii au folosit propriile nume sau „changeme”.

Potter a spus că presupusele adrese de e-mail şi parole ar fi putut fi achiziţionate de la furnizorii de asemenea date pe darkweb, o porţiune a internetului care nu este indexată de majoritatea motoarelor de căutare şi unde informaţiile furate sunt adesea postate spre vânzare. El a spus că acreditările OMS par să provină dintr-un furt comis în 2016, potrivit Washington Post.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...