Zetea (PSD), despre protestatari: Nu sunt suficient informaţi; trebuie să facem eforturi să explicăm mai bine

Zetea (PSD), despre protestatari: Nu sunt suficient informaţi; trebuie să facem eforturi să explicăm mai bine

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, consideră că protestatarii nu sunt suficient informaţi şi că social democraţii ar trebui să facă eforturi, în continuare, pentru a explica modificările preconizate la legile Justiţiei.

"E un semnal de alarmă pe care o parte a societăţii din România îl transmite pe nişte lucruri pe care cred ei că au dreptate. Noi credem că nu au dreptate, că nu sunt suficient de bine informaţi. Eu cred că trebuie să facem, noi, cei care le-am propus, PSD, eforturi în a explica mai bine ceea ce se doreşte a fi modificat. Trebuie să facem în continuare eforturi să explicăm mai bine. Nu că a greşit cineva până acum, dar e nevoie de a comunica mai mult. Şi lucrul acesta o să îl cerem în continuare", declarat liderul PSD Maramureş înaintea şedinţei Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Zetea a mai spus că a discutat cu reprezentanţii unor ONG-uri din Maramureş pentru a explica modificările aduse.

"Eu cred că nu sunt suficient de bine informaţi. E părerea mea, din ceea ce am văzut, din discuţii pe care le-am avut inclusiv la mine în judeţ. Atâta vreme cât eu personal am stat şi am mai discutat cu anumite ONG-uri şi le-am explicat lucrurile care se schimbă - adică, atunci când vorbim de legile justiţiei nu vorbim de modificări la Codul Penal sau la Codul de Procedură Penală; ei nu ştiau lucrul acesta - după ce le-am explicat o bună parte din lucrurile pe care nu le-au înţeles, chiar au fost de acord. (...) Trebuie să fim mai comunicativi, trebuie să ieşim mai mult, ca oamenii să înţeleagă", a detaliat el.

Întrebat dacă Liviu Pop ar trebui să plece din fruntea Ministerului Educaţiei, el a replicat că în acest moment discuţia din CEx nu vizează persoanele, ci programul de guvernare.

"Nu discutăm încă despre persoane, o să discutăm în primul rând despre un program de guvernare foarte bun. Apoi vom discuta şi despre persoanele care pot să implementeze programul de guvernare. (...) Nu e vorba de a face o modificare, e vorba de a face o evaluare a avansului care s-a făcut în ceea ce priveşte implementarea programului de guvernare, a măsurilor care sunt trecute pe fiecare domeniu. Astăzi am înţeles că se va lucra la acest lucru. Până la urmă vorbim de un nou guvern care merge în Parlament şi care este votat pe un program", a adăugat Zetea.

El a susţinut că ar fi necesară o redefinire a abuzului în serviciu.

"(Redefinirea abuzului în serviciu, n.r.) este o temă importantă, pentru că sunt foarte mulţi funcţionari, nu doar aleşi, nu doar demnitari, care atrag atenţia asupra acestei definiţii nu foarte bune a abuzului în serviciu. Da, este nevoie (de o redefinire, n.r)", a spus el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale