Zgonea și Klemm au discutat chestiuni politice, dar și despre modificări la Codurile penale

Implementarea Parteneriatului strategic, teme politice, modificări la Codul penal și la Codul de procedură penală în baza directivelor europene au fost câteva dintre subiectele aflate pe agenda discuțiilor de vineri dintre președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

"Am avut o discuție cu domnul ambasador al SUA în România cu privire la implementarea Parteneriatului strategic, am abordat chestiunile legate de palierul politic, cele legate de ce se întâmplă cu anumite modificări la Codul penal și la Codul de procedură penală cerute de directivele europene, dar și celelalte care pot să creeze regrese în progresele României, ce facem în chestiunile legate de modificările care pot lua din puterile Agenției Naționale pentru Integritate, alte proiecte de legi care sunt importante. Mulțumiri foarte oneste din partea domnului ambasador cu privire la Ordonanța 109 cu guvernanța corporativă a instituțiilor publice și companiilor publice, legile legate de achizițiile publice, care creează deja un avantaj pentru toate societățile care sunt în România, și stadiul transparenței și predictibilității în adoptarea proiectelor de legi care se află pe agenda Camerei Deputaților", a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului, după întâlnirea sa cu ambasadorul american.

El a adăugat că Hans Klemm este la curent cu faptul că nu mai face parte din PSD și că este posibil să nu mai ocupe funcția de președinte al Camerei Deputaților și că i-a spus ambasadorului SUA că acum "este important pentru România ca pașii pe care i-a făcut în lupta anticorupție să continue".

"Lupta anticorupție nu a apărut de la partidele de dreapta în Europa, ci a apărut ca element de politică publică aparținând partidelor de stânga, care întotdeauna reprezintă pe cei mai puțin avantajați de societate, pe cei care sunt în clasa de mijloc, dar și sub clasa de mijloc. Lupta anticorupție generează o economie solidă, generează mai mulți bani la bugetul de stat și generează încredere și stabilitate între raporturile dintre cetățeni și politicieni. Poziția mea a fost una de bun simț, nu la adresa domnului președinte Dragnea, ci la adresa unor angajamente pe care noi le-am făcut ca societate românească credibilă pentru partenerii noștri strategici, dar și pentru cetățenii cărora le cerem votul o dată la 4 ani. Dacă în viață plătești pentru asta, îți asumi ca politician un astfel de gest, dar este important să arătăm că această clasă politică este una conștientă de mesajul pe care cetățenii ni l-au dat în diferite manifestări din lunile trecute și care au cerut o reformă profundă a clasei politice", a încheiat Zgonea.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

3 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

4 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

5 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing