Zgonea și Klemm au discutat chestiuni politice, dar și despre modificări la Codurile penale

Zgonea și Klemm au discutat chestiuni politice, dar și despre modificări la Codurile penale

Implementarea Parteneriatului strategic, teme politice, modificări la Codul penal și la Codul de procedură penală în baza directivelor europene au fost câteva dintre subiectele aflate pe agenda discuțiilor de vineri dintre președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

"Am avut o discuție cu domnul ambasador al SUA în România cu privire la implementarea Parteneriatului strategic, am abordat chestiunile legate de palierul politic, cele legate de ce se întâmplă cu anumite modificări la Codul penal și la Codul de procedură penală cerute de directivele europene, dar și celelalte care pot să creeze regrese în progresele României, ce facem în chestiunile legate de modificările care pot lua din puterile Agenției Naționale pentru Integritate, alte proiecte de legi care sunt importante. Mulțumiri foarte oneste din partea domnului ambasador cu privire la Ordonanța 109 cu guvernanța corporativă a instituțiilor publice și companiilor publice, legile legate de achizițiile publice, care creează deja un avantaj pentru toate societățile care sunt în România, și stadiul transparenței și predictibilității în adoptarea proiectelor de legi care se află pe agenda Camerei Deputaților", a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului, după întâlnirea sa cu ambasadorul american.

El a adăugat că Hans Klemm este la curent cu faptul că nu mai face parte din PSD și că este posibil să nu mai ocupe funcția de președinte al Camerei Deputaților și că i-a spus ambasadorului SUA că acum "este important pentru România ca pașii pe care i-a făcut în lupta anticorupție să continue".

"Lupta anticorupție nu a apărut de la partidele de dreapta în Europa, ci a apărut ca element de politică publică aparținând partidelor de stânga, care întotdeauna reprezintă pe cei mai puțin avantajați de societate, pe cei care sunt în clasa de mijloc, dar și sub clasa de mijloc. Lupta anticorupție generează o economie solidă, generează mai mulți bani la bugetul de stat și generează încredere și stabilitate între raporturile dintre cetățeni și politicieni. Poziția mea a fost una de bun simț, nu la adresa domnului președinte Dragnea, ci la adresa unor angajamente pe care noi le-am făcut ca societate românească credibilă pentru partenerii noștri strategici, dar și pentru cetățenii cărora le cerem votul o dată la 4 ani. Dacă în viață plătești pentru asta, îți asumi ca politician un astfel de gest, dar este important să arătăm că această clasă politică este una conștientă de mesajul pe care cetățenii ni l-au dat în diferite manifestări din lunile trecute și care au cerut o reformă profundă a clasei politice", a încheiat Zgonea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …

5 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”