Zi de doliu în memoria martirilor, care au fost uciși acum 32 de ani, la Timișoara

Zi de doliu în memoria martirilor, care au fost uciși acum 32 de ani, la Timișoara

Este zi de doliu în memoria martirilor, care au fost uciși acum 32 de ani, la Timișoara. Ceremoniile dedicate Revoluției din 1989 vor continua astăzi în orașul de pe Bega cu slujbe religioase, depuneri de coroane de flori sau expoziții. Astăzi este ziua în care, în decembrie ’89, s-a deschis focul cu muniție de război împotriva timișorenilor. Peste 60 de oameni au fost uciși după lăsarea serii, iar câteva sute au fost răniți. Între timp, Consiliul Local Timișoara a aprobat, ieri, un regulament potrivit căruia urmele gloanțelor de pe zidurile clădirilor din oraș nu vor mai fi acoperite în procesele de renovare. Sunt vizate de decizia autorităților și graffiti-urile din acea perioadă. Municipalitatea dorește să realizeze și un traseu al Revoluției, pe care va monta plăci comemorative, a transmis corespondenta RRA, Alina Bujancă.

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…