ZI DECISIVĂ pentru Vodafone România. AZI află dacă plăteşte o amendă URIAŞĂ

ZI DECISIVĂ pentru Vodafone România. AZI află dacă plăteşte o amendă URIAŞĂ

Decizie importantă pentru VODAFONE

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă astăzi recursul Vodafone România în dosarul amenzii de 120,3 milioane lei (27 milioane euro, cursul curent) aplicate de Consiliul Concurenţei în 2011 pentru abuz de poziţie dominantă, scrie Economica.net .

Vodafone a atacat această decizie la Curtea de Apel Bucureşti în 2011 şi a pierdut în faza de fond, iar ÎCCJ ar trebui să se pronunţe definitiv în recurs, după două amânări. Pe fond, compania a fost apărată de casa de avocatură Tănăsescu, Gavrilă & Asociaţii.

Vodafone, alături de Orange România, au fost amendate cu puţin peste 3% din cifra de afaceri pe 2010 (amendă de 147,9 milioane lei - 33,1 de milioane de euro - în cazul Orange) pentru abuz de poziţie dominantă, după ce cele două companii ar fi blocat, în 2007, accesul operatorului Netmaster la reţelele lor de telefonie.

Aceasta era cea mai mare amendă dată de Consiliul Concurenţei de la înfiinţare şi a fost întrecută ca valoare de cea aplicată petroliştilor pentru o înţelegere pe piaţa carburanţilor privind retragerea unui sortiment de benzină.

Vodafone şi Orange au obţinut suspendarea plăţii amenzii, în 2011, până la momentul la care instanţele vor confirma că au încălcat legea concurenţei.

Dacă ÎCCJ va confirma decizia Curţii de Apel, atunci Vodafone va trebui să plătească în scurt timp amenda.

Deşi este acuzată ce aceleaşi nereguli ca Vodafone, Orange a câştigat pe fond la Curtea de Apel Bucureşti şi aşteaptă şi ea judecarea recursului.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”