Zi neagră pentru armata Rusiei în Ucraina

Zi neagră pentru armata Rusiei în Ucraina

Datorită avantajului pe care îl oferă armele de înaltă precizie și sistemele aeriene de recunoaștere și de atac, Forțele Armate ale Ucrainei au reuşit în aceste zile să provoace pierderi grele forţelor ruse de ocupaţie, pe care nu le vor uita prea uşor, în apropiere de oraşul ocupat Bakhmut. Comandamentul Forțelor pentru Operațiuni Speciale (FOS), din cadrul Forțelor Armate Ucrainene, a publicat un material video care prezintă momente din timpul unor misiuni de luptă care au dus la distrugerea echipamentelor militare și a personalului armatei ruse.

Se remarcă faptul că tot ceea ce se arată în video a fost filmat într-un timp scurt, timp în care 9 ținte inamice au fost distruse cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune. Printre obiectele distruse se numără sisteme de război electronic, vehicule blindate și sisteme de artilerie.

Printre țintele distruse, sistemele de război electronic ale forţelor ruse de ocupaţie atrag în mod special atenția. De exemplu, sistemul de razboi electronic Tyrada-2 a fost distrus, împreună cu operatorii săi. Scopul acestui sistem, potrivit surselor rusești, este de a suprima comunicațiile prin satelit, cel mai probabil inclusiv navigația prin satelit. Începând cu 2018, a început să fie furnizat armatei ruse în cantități limitate.

Un alt moment extrem de reușit a constat în distrugerea sistemului radar P-18 Malachite, pe care ruşii au încercat să-l aducă în prima linie.

Și cu stațiile de război electronic distruse și, în orice caz, interferând cu funcționarea dronelor, militarii ucrainenii au început, după cum se poate observa şi în materialul video, procesul de distrugere țintită a artileriei inamice și a vehiculelor blindate.

Loviturile de înaltă precizie au distrus un MLRS de tip Grad și un obuzier D-30, ceea ce demonstrează un avantaj real în războiul contra-bateriei, atunci când este pusă în aplicare paradigma "un singur foc - o țintă". După aceea, a fost lovită o țintă formată din patru vehicule de luptă ale infanteriei concentrate unul lângă celălalt.

Forțele Armate Ucrainene au atacat un grup de militarii ruși lângă Bakhmut

Armata ucraineană a neutralizat un grup de invadatori ruși care se afla în satul Klishchivka, în apropiere de Bakhmut.

Dmitro Zhluktenko, voluntar în cadrul forţelor armate ucrainene a publicat un material video care a surprins mai multe momente în care un grup de militari ruşi cade într-o ambuscadă.

Rușii se deplasau pe un BMD-2 și au dat peste o ambuscadă a trupelor ucrainene. După lovirea vehiculului blindat, ruşii s-au oprit pe marginea drumului, lângă mai multe case distruse.

Potrivit înregistrărilor video, militarii ucraineni foloseau arme de calibru mic și trăgeau cu mortiere și lansatoare automate de grenade asupra soldaților ruși. Rușii au încercat să riposteze, dar au fost atacaţi din mai multe direcţii și au suferit pierderi.

În prezent, forțele ucrainene avansează în direcția Bakhmut, în special în zona satului Klishchivka. La începutul lunii iulie, rușii au pierdut o zonă fortificată din apropiera acestui sat.

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, începând cu dimineața zilei de 25 iulie, în direcția Bakhmut, militarii ucraineni au respins cu succes atacurile inamicului în zonele de la nord-vest de Orikhovo-Vasilivka, la sud de Ivanivske și la vest de Klishchivka.

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”