Ziaristul german reținut în Turcia a fost arestat preventiv

Ziaristul german reținut în Turcia a fost arestat preventiv

Un judecător din Turcia a decis luni arestarea preventivă a ziaristului Deniz Yucel, corespondent al ziarului german Die Welt, a anunțat luni această publicație, citată de agenția DPA. Reuters a confirmat decizia instanței printr-o persoană care a asistat la proces.

Yucel, care are dublă cetățenie, turcă și germană, fusese reținut în urmă cu două săptămâni ca suspect de afiliere la o organizație teroristă. Autoritățile turce au formulat și alte acuzații la adresa lui, în cadrul unei campanii mai largi împotriva presei, după instituirea stării de urgență ca urmare a puciului eșuat din iulie 2016.

Judecătorul Mustafa Cakar, care a ordonat plasarea ziaristului în arest preventiv, mai luase măsuri similare împotriva mai multor jurnaliști de la cotidianul de opoziție Cumhuriet, scrie Die Welt.

Yucel a scris în septembrie anul trecut despre folosirea de către guvernul de la Ankara a unor troli — provocatori în rețelele sociale pe internet — pornind de la e-mailuri publicate de Wikileaks și de un grup din Turcia cunoscut sub numele de Red Hack și considerat de autorități organizație teroristă. Mesajele păreau să provină din corespondența primită de Berat Albayrak, ginerele președintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Informațiile difuzate de ziarist erau deja de domeniul public, reamintește DPA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...