Zile de vis pentru Ana Bogdan: finală şi Varşovia şi succes la Iaşi

Zile de vis pentru Ana Bogdan: finală şi Varşovia şi succes la Iaşi

Românca este campiona turneului WTA 125 BCR Iaşi Open, după ce şi-a continuat parcursul perfect început la finalul lunii iunie. Ea a învins-o pe Panna Udvardy (Ungaria, 93 WTA), scor 6-2, 3-6, 6-1 chiar în faţa propriilor fani.

După un set câştigat lejer de sportiva sinăiancă, a urmat căderea. Jucătoarea maghiară s-a impus ăn setul doi cu 6-3 şi a împins finala în decisiv. Ana s-a dezlănţuit, nu i-a mai lăsat nici o şansă adversarea şi s-a încoronat campioana turneului.

Cele 130 de puncte WTA câştigate ieri au urcat-o pe Ana pe poziţia 63 mondială, de pe locul 75. Ea va fi recompensată cu un preiu de 15.000 de euro pentru victoria de la Iaşi.

"Nici nu mai am cuvinte! Vreau să vă spun că este cel mai emoţionant meci din carieră. Nu ştiu dacă am mai trăit asemenea momente pe terenul de tenis. Vă mulţumesc şi vă iubesc din suflet! Felicitări, Panna! Îţi urez mult succes în turneele următoare, mai ales în SUA, va fi un drum lung, dar sunt sigură că vei reuşi. Îţi mulţumesc, m-ai ajutat să-mi ridic nivelul astăzi.

Îi mulţumesc surorii mele, am făcut tot felul de tactici împreună (n.r. - râde). Îi mulţumesc şi fizioterapeutului meu, Alex, fără de care nu aş putea alerga cum alerg în fiecare zi. Le mulţumesc şi părinţilor mei, care sunt acasă.

Este un turneu foarte bine organizat şi mă bucur că am venit aici şi a fost o săptămână absolut minunată. Vă mulţumesc tare mult! Este cel mai frumos şi cel mai special trofeu şi cu siguranţă are un loc aparte în sufletul meu", a spus Ana Bogdan, la festivitatea de premiere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...