Ziua Anticorupţie - jurnaliştii Emilia Şercan şi Mihai Munteanu şi procurorul Adrian Matei, onoraţi de Ambasada SUA

Ziua Anticorupţie - jurnaliştii Emilia Şercan şi Mihai Munteanu şi procurorul Adrian Matei, onoraţi de Ambasada SUA

Ambasada SUA la Bucureşti aduce un omagiu jurnaliştilor Emilia Şercan şi Mihai Munteanu şi procurorului DNA Adrian-George Matei, de Ziua Internaţională Anticorupţie, care este marcată miercuri.

"În cei 15 ani de la intrarea în vigoare a Convenţiei Naţiunilor Unite împotriva corupţiei (UNCAC), pe 9 decembrie, recunoaştem eforturile de combatere a corupţiei. Lupta împotriva corupţiei este una dificilă - este nevoie de oameni curajoşi care îşi dedică activitatea redactării unor proiecte de lege solide, expunerii răufăcătorilor, punerii sub acuzare a persoanelor corupte şi organizării eforturilor populare de a se opune acestui flagel. România şi Statele Unite sunt cei mai buni parteneri, suntem pregătiţi să colaborăm în vederea combaterii corupţiei", se arată într-un mesaj publicat pe site -ul misiunii diplomatice.

Potrivit sursei citate, anul acesta, pentru prima dată, Ambasada SUA "onorează trei campioni anticorupţie care au muncit asiduu pentru a combate corupţia din România".

"Aceştia au depus eforturi neobosite şi au trecut prin multe greutăţi, pe plan personal, pentru a expune şi a pune sub acuzare cazurile de corupţie. Fiecare este un exemplu excelent care ilustrează diferenţa pe care o poate face un om în eforturile noastre de a trage la răspundere persoanele care se fac vinovate de acte de corupţie", evidenţiază Ambasada SUA la Bucureşti.

Pe site-ul misiunii diplomatice sunt prezentate biografiile Emiliei Şercan şi ale lui Mihai Munteanu şi Adrian-George Matei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...