Ziua în care Dragnea s-a pișat pe Dumnezeu! Minte, deși a jurat pe Biblie! „Întrebam: Aveți un loc de muncă? Asta vă aduce pâinea acasă! Nu de la partid.”

Ziua în care Dragnea s-a pișat pe Dumnezeu! Minte, deși a jurat pe Biblie! „Întrebam: Aveți un loc de muncă? Asta vă aduce pâinea acasă! Nu de la partid.”

Ziua în care Dragnea s-a pișat pe Dumnezeu! Minte, deși a jurat pe Biblie! „Întrebam: Aveți un loc de muncă? Asta vă aduce pâinea acasă! Nu de la partid.” Când a început să mintă și să o atace, secretara care n-a mai suportat astăzi minciunile martorilor propuși de Dragnea a părăsit sala! Cu ce nonsalanta a aruncat Daddy in derizoriu una din acuzatiile DNA: „Eu cu sotia mea nu discutam acasa probleme de serviciu. Convenisem asta de mult timp, astfel ca nu mi s-a plans niciodata despre faptul ca Botorogeanu si Stoica (care lucrau la Serviciul condus de Bombonica Prodana- n.red.) nu s-ar fi prezentat la serviciu”. “Asa cum v-am spus de la inceput, am citit dosarul, declaratiile, rechizitoriul, stenogramele, Codul penal si Codul de Procedura Penala. Va spun sincer, incerc sa inteleg de ca am fost trimis in judecata, de ce sunt acum aici? Eu nu am vazut nicio proba pentru trimiterea in judecata. Doar niste declaratii, niste feelinguri, niste barfe. Nu am reusit sa inteleg de ce. Sunt tinta DNA-ului!”, si-a finalizat declaratia Liviu Dragnea.

Inalta Curte s-a retras pentru o deliberare scurta, sa vedem ce decide, toti martorii si inculpatii din acest dosar au fost audiati.Cercetarea judecatoreasca s-a cam terminat.

17:25 - Dupa ce ultimele 7 ore le-a petrecut ascultand declaratii impotriva sa in instanta si sustinand ca sunt false si el spune adevarul, Dragnea incheie sesiunea de intrebari cu o declaratie cel putin surprinzatoare: "M-am saturat eu de mine, d-apai voi".

17:22 - Dragnea a fost intrebat de jurnalisti daca se teme ca exista motive, dupa ziua de azi, pentru o condamnare in cazul sau: "Nu, exista motiv sa ma tem ca nu reusesc sa trec de voi, in rest...", le-a spus el jurnalistilor.

17:20 - Jurnalistii l-au intrebat daca era "un Dumnezeu in Teleorman", asa cum au declarat unii martori in dosar: "Ce era asta, un feeling? Nu eram un Dumnezeu, sunt un om normal".

17:17 - Liviu Dragnea a plecat dupa 7 ore de la Inalta Curte. Initial a vrut sa evite intrebarile jurnalistilor: "Voi n-ati obosit? Eu sunt obosit rau. Nu vreti sa vorbim in alta zi? Toata lumea e obosita".

17:13 -Intrebat de mutarea facuta de fosta sotie, Bombonica Prodana, Dragnea a spus ca nu l-a consultat inainte. Intrebat daca e a fost surprins placut sau neplacut, el a spus "hmm, in niciun fel. Am aflat azi dimineata".

Jurnalistii au vrut sa stie si ce consecinte crede ca va avea mutarea fostei sotii in procesul sau: "Eu nu sunt Cambridge Analytica sa fac predictii".

17:03 - Dupa 7 ore Inalta Curte a decis ca cercetarea judecatoreasca in cazul "Angajarilor fictive la DGASPC Teleorman" este finalizata. Judecatorii au stabilit termenul pentru pledoariile finale pentru 25 aprilie, ora 13:00.

*** La Inalta Curte este o premiera in acest moment in ce priveste dosarele de mare coruptie: judecatorii au decis sa faca o confruntare intre Liviu Dragea si fosta sefa a DGASPC Teleorman. "Au fost contradictii intre declaratiile date de cei doi inculpati", a precizat presedintele completului de judecata.

16:52 - Iata si ultima parte a confruntarii dintre cei doi:

Inalta Curte: V-ati exercitat in vreun fel influenta din persoectiva celor doua functii asupra personelor din conduecrea DGASPC Teleorman pentru mentinera in functie a Adrianei Botorogeanu si Anisiei Stoica, fie direct, fie prin persoane interpuse?

Liviu Dragnea: Nu. Niciodata.

Inalta Curte: Cunoasteti si puteti preciza daca inculpatul Liviu Dragnea si-a folosit influenta din perspectiva celor doua functii indeplinite asupra vreunei persoane din conducerea DGASPC Teleorman pentru mentinerea in functie a celor doua persoane?
Floarea Alesu: Nu cunosc ca Liviu Dragnea sa-si fi exercitat influenta din perspectica celor doua functii indeplinite, asupra vreunei persoane din conducerea DGASPC.

16:42 - Inalta Curte a facut un proces verbal pentru confruntare. Liviu Dragnea este in centrul salii de judecata, iar Floarea Alesu la fereastra.

Inalta Curte: Cunoasteti persoana cu care sunteti confruntata si functia acesteia in perioada 2006-2012?

Floarea Alesu: Da. Este domnul Liviu Dragnea, la perioada respectiva era presedinte al Consiliului Judetean Telroman si presedinte PSD Teleorman.

Liviu Dragnea: Da. Este doamna Alesu Floarea, care ocupa la vremea respectiva functia de director executiv la DGASPC Teleorman.

Inalta Curte: A intervenit direct sau indirect la dumneavoastra in calitate de director executiv la DGASPC Teleorman inculpatul Liviu Dragnea in vederea mentinerii in functii a Adrianei Botorgeanu si a Anisiei Stoica?

Floarea Alesu: Liviu Dragnea direct si personal mi-a cerut intr-o discutie sa le mentin pe functile respective in cadrul DGASPC Teleorman pe cele doua persoane pana cand le va rezolva problema. Am facut acest lucru cand i-am adus la cunostita inculpatului situatia celor doua, se intampla in 2008, cand la randul meu am fost infomata de sefa Persoanlului.

De fata la aceasta discutie, intre mine si Liviu Dragnea, nu a mai fost prezenta nicio persoana. Aceasta discutie a avut loc in cabinetul de presedinte al CJ Teleorman al lui Liviu Dragnea. Incepand cu 2009, pana in 2010, am mai avut si alte discutii cu Liviu Dragnea, tot in legatura cu situatia celor doua. De fiecare data imi spunea ca se va rezolva, sa am rabdare.

Ultimul raspuns pe care mi l-a dat a fost "sa-i pun la munca pe ceilalti angajati, care erau in numar de 800, ca sunt destui si stau degeaba". Au fost 3-4 discutii pe holul de la sala de sedinta de pe holul CJ, imediat ce se termina sedinta, inainte de a tine dumnealui conferinta de presa. Nu pot indica o persoana care sa confirme aceste intalniri si obiectul discutiilor legat de cele doua persoane.

Inalta Curte: Ati avut discutii la initiativa Floarei Alesu cu privire la situatia Adrianei Botorogeanu si Anisiei Stoica?
Liviu Dragnea: Categoric nu. Nu am avut nicio intalnire sau discutie de genul celor care a facut trimitere Floarea Alesu. In legatura cu holul de la iesirea CJ, acel hol era cam cat este spatiul acesta de aici. (Dragnea intinde bratele si arata cam care era dimensiunea holului - n.red.) Acolo era o aglomeratie infernala, erau foarte multe persoane. Acolo nu exista un loc in care cineva putea sa vorbeasca fara ca cineva sa nu auda. Nu se poate purta o discutie de genul celor afirmate de Alesu Floarea. Eu nu ieseam in sala dupa terminarea sedintei CJ Teleorman. Acolo era un balamuc, era o aglomeratie ca in tramvai. Acolo se fuma, erau 70-80 de persoane de obicei.

Declarațiile lui Dragnea:

Liviu Dragnea a aratat instantei ca nu vrea sa beneficieze de procedura simplificata, care presupune recunoasterea vinovatiei, caz in care pedeapsa s-ar reduce cu o treime. "Vreau sa dau o declaratie in acest proces", a explicat Dragnea.

Liviu Dragnea sta in fata instantei, are in fata mai multe hartii, pe care se uita cat timp presedintele completului i-a citit acuzatiile din rechizitoriu. Dragnea poarta un costum bleumarin, croit elegant si o camasa alba.

Procurorul DNA de sedinta i-a adus la cunostinta textele legale pe care le-ar fi incalcat.

"Am inteles acuzatiile, le resping categoric deoarece ma consider nevinovat", si-a inceput declaratia Liviu Dragnea.

(In timp ce Liviu Dragnea continua declaratia in fata judecatorilor, de afara se aud scandarile protestatarilor: "Hotilor!" si "PSD, ciuma rosie!".)

Dragnea continua declaratiile in fata instantei si o ataca pe Anisia Stoica, secretara care a povestit cum a fost angajata fictiv si ce rol a avut liderul social-democrat in asta. In momentul in care Dragnea a inceput sa vorbeasca despre ea, Anisia Stoica a parasit sala de judecata.

Dragnea spune ca nu a existat nicio relatie privilegiata cu cele doua secretare PSD. Politicianul a explicat ca pe Botorogeanu o stia de dinainte de anul 2004, cand aceasta a lucrat la un birou parlamentar. Pe Anisia Stoica ar fi cunoscut-o de la un Congres PSD la care au participat mai multi jurnalisti din Teleorman. Discutiile au fost pentru organizarea unui birou de presa in cadrul organizatiei locale a PSD. Ulterior, Anisia Stoica ar fi venit la partid sa discute despre o colaborare.

"La partid veneau diversi oameni. Unii nu aveau studii superioare si voiau sa fie directori de fabrici", a explicat Dragnea cum veneau oamenii la sediul PSD.

"Stoica m-a intrebat daca putem sa realizam o colaborare intre dumneaei si PSD. N-a fost o discutie foarte lunga. I-am spus ca angajarile la partid le face secretarul executiv (Stuparu, n.red.), iar daca vrea sa colaboreze voluntar cu partidul, din partea noastra nicio problema. Ulterior, la o sedinta de Birou Permanent, dupa ce s-a terminat sedinta, erau si alti membri de partid acolo, doamna Stoica mi-a spus ca trebuie sa aiba un venit si daca se poate angaja la partid.

I-am spus ca din cate stiu nu se poate angaja si i-am spus sa-si caute un loc de munca. Ca nu se poate baza pe partid pentru a avea venituri. Nu i-am cerut Anisiei Stiica sa mearga sa se angajeze la DGASPC si in fapt sa ramana la partid. Nici nu am vorbit cu cineva de la DGASPC sa fie angajata acolo. Nu am vorbit nici cu Floarea Alesu, nici cu Ionel Marineci (directori la DGASPC Teleorman - n.red) cu privire la angajarea sau mentinerea Anisiei Stoica in functie", a negat vehement Dragnea, acuzatiile DNA.

Liderul PSD a negat si cea de-a doua acuzatie, privind mentinerea in functie a celor doua secretare PSD, prin interventii la sefii DGASPC. "Neg categoric o astfel de determinare sau influentare".

"Precizez faptul ca eu nu am stiut ca cele doua angajate nu veneau la serviciu. Nu mi-a adus nimeni la cunostinta asta. Insa este adevarat ca le vedeam la sediul PSD cand aveam Biroul Permanent, o data sau de doua ori pe luna.

Eu tuturor persoanelor de la sediul PSD le precizam ca trebuie sa aiba un serviciu, activitatea la partid bazandu-se pe voluntariat. Intrebam: Aveti un loc de munca? Asta va aduce painea acasa! Nu de la partid", a tinut sa precizeze Dragnea.

Botorogeanu i-ar fi spus la un moment dat ca este angajata la DGASPC. "La vremea aceea nu erau niste persoane importante. Ele acum sunt cunoscute in mass-media. Nici macar la nivelul orasului Alexandria nu erau cunoscute".

Declaratiile sefului PSD in fata instantei continua. El a mai aratat ca legatura facuta de unii martori din rechizitoriu, potrivit carora DGASPC Teleorman era in subordinea sa directa, ar fi fost una falsa. De altfel, Dragnea a negat ca ar fi avut vreo legatura cu angajarea si mentinerea in functie a Anisiei Stoica si a Adrianei Botorogeanu, in cadrul DGASPC Teleorman. Dar nici a altor sefi din cadrul DGASPC Teleorman.

De altfel, concursul de angajare in functii ar fi fost organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP). "Nu poti sa iei un om de pe strada si sa-l numesti, pur si simplu. Consiliul Judetean doar lua act de rezultatele concursului organizat de ANFP", a precizat politicianul.

Politicianul a adus la Inalta Curte mai multe legi dar si regulamente interne din cadrul CJ Teleorman. El a citit din ele articolele care arata care este procedura de revocare din functie a unui functionar public, care era destul de anevoioasa, plecand de la un referat, votul in Comisii si in final in plenul CJ. In baza acestora, el a declarat: "Eu nu aveam posibilitatea subiectiva pentru a o demite sau a o sanctiona pe Floarea Alesu, care indeplinea functia de director executiv al DGASPC Teleorman", a tinut sa precizeze Liviu Dragnea.

Declaratiile sale au vizat-o in primul rand pe Floarea Alesu, fosta sefa a DGASPC Teleorman, trimisa in judecata in acest dosar, care a declarat ca doar a executat ordinele politicianului.

"Niciodata Floarea Alesu nu mi-a prezentat situatia celor doua persoane, sau a altui angajat. Eu am stabilit o regula, ca nu vreau sa discut cu niciun sef din institutile subordonate doar eu cu el, ar fi fost o sueta. Discutiile se purtau in prezenta unui director de programe din CJ Teleorman si coordonatorul CJ Teleorman si evident cu seful entitatii respective. O alta regula, sa nu se discute cu sefii institutiilor subordonate CJ aspecte care nu intrau in sfera de competenta a CJ Teleorman", a declarat Dragnea.

16:21 - La Inalta Curte este o premiera in acest moment in ce priveste dosarele de mare coruptie: judecatorii au decis sa faca o confruntare intre Liviu Dragea si fosta sefa a DGASPC Teleorman. "Au fost contradictii intre declaratiile date de cei doi inculpati", a precizat presedintele completului de judecata.

16:07 - Dragnea isi incheie declaratia: "Asa cum v-am spus de la inceput, am citit dosarul, declaratiile, rechizitoriul, stenogramele, Codul penal si Codul de Procedura Penala. Va spun sincer, incerc sa inteleg de ce am fost trimis in judecata, de ce sunt acum aici? Eu nu am vazut nicio proba pentru trimiterea in judecata. Doar niste declaratii, niste feelinguri, niste barfe. Nu am reusit sa inteleg de ce. Sunt tinta DNA-ului!", si-a finalizat declaratia Liviu Dragnea.

15:57 - Dragnea deja vorbeste de aproape doua ore. A mai intervenit si judecatorul.

Judecator: De ce credeti ca se fac aceste declaratii. Ati auzit-o pe Anisia Stoica, stiti ce a spus Floarea Alesu?
Liviu Dragnea: Eu am inteles astazi ca Anisia Stoica a zis ca nu i-am spus niciodata sa nu mearga la munca. Eu cred ca ea nu a inteles jocul doamnei procuror. (referitor la recunoasterea acuzatiilor - n.red.). Eu cand am fost trimis in judecata am vazut pe barfe, pe feeling, pe marturii pe care le categorisesc mincinoase....S-a tot vorbit prin Alexandria in ultima perioada ca li s-ar fi sugerat celor doua, nu am nicio dovada, ca daca ar spune cateva lucruri despre mine, sa ma aduca in aceasta poveste in care eu ma regasesc foarte greu, poate ar primi o pedeapsa mai usoara si poate si altceva.

Dragnea a negat mai multe declaratii facute de angajati al DGASPC, dar mai ales de Floarea Alesu, fosta sefa a institutiei. Alte declaratii ale sale au vizat-o pe Jenica Dumitru, fost director in cadrul DGASPC, care a dat declaratii in defavoarea politicianului: "Am auzit ca un fost director, Jenica Dumitru, a facut afirmati ca eu nu as fi vrut ca sotia mea sa ocupe o anumita functie, pentru ca ea ar fi trebuit sa-si declare averea. Toate veniturile si bunurile familiei mele, incusiv ale sotiei mele, erau trecute in declaratia mea de avere".

"Eu respect foarte mult DNA, si ma intereseaza foarte mult cum prezinta niste detalii. Eu prezint realitatea", a aratat, in timpul audierii, Liviu Dragnea. "Nu stiam ca cele doua persoane nu veneau la serviciu. Eu nici nu am cerut niciodata vreunui sef din institutie sa faca ceva ilegal sau sa faca ceva impotriva vointei lui", a repetat politicianul.

Liderul PSD a aratat ca in unitatile subordonate CJ Teleorman erau circa 2.000 de persoane. "Mi se pare absurd ca eu sa stiu daca Botorogeanu si Stoica veneau la serviciu. Din cei 2.000 de angajati in unitatile subordonate CJ Teleorman foarte multi, zeci poate sute, erau membri PSD, sau de la alte partide. Nu stiu daca mi se poate reprosa ca nu m-a interesat daca fiecare membru PSD angajat la CJ Teleorman mergea sau nu la serviciul la care erau angajati", a explicat Dragnea.

Potrivt acestuia, el ajungea la sediul de partid o data sau de doua ori pe luna, iar cand erau sedintele Biroului Permanent erau prezente peste 25 de persoane si soferii acestora. "Nu puteam sa sesizez prezenta celor doua persoane, pe de-o parte, iar pe de alta parte aceste sedinte se tineau in weekend pentru ca toti cei care mergeam la munca sa putem veni", a declarat Dragnea.

Politicianul a negat ca ar fi vorbit cu fosta sa sotie despre situatia celor doua secretare PSD. "Eu cu sotia mea nu discutam acasa probleme de serviciu. Convenisem asta de mult timp, astfel ca nu mi s-a plans niciodata sotia mea despre faptul ca Botorogeanu si Stoica (care lucrau la Serviciul condus de Bombonica Prodana - n.red.) nu s-ar fi prezentat la serviciu", a arata liderul PSD


Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărata bombă din dosarul Coldea-Dumbravă?

2 Ce arată cifrele celui mai nou sondaj pe București

3 VIDEO Imagini SF din Coreea de Sud...

4 Da, așa arată acum Radu Mazăre...

5 Foarte interesante amănunte...