ZIUA INTERNAŢIONALĂ a conştientizării AUTISMULUI. Centrul "Casa Soarelui", inaugurat în sectorul 3

ZIUA INTERNAŢIONALĂ a conştientizării AUTISMULUI. Centrul "Casa Soarelui", inaugurat în sectorul 3

Centrul "Casa Soarelui", inaugurat de Primăria Sectorului 3 de Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului

Obiectivul acestui centru este îmbunătăţirea vieţii copiilor cu tulburare de spectru autist şi a părinţilor acestora, prin creşterea accesibilităţii la serviciile de terapie, consiliere şi acordarea unei educaţii incluzive în învăţământul de masă.

“Este o bucurie pentru mine să am un astfel de parteneriat cu fundaţia Help Autism. Faptul că am putut să contribuim la această facilitate nu poate fi decât o mare satisfacţie. Trebuie să fim conştienţi că dacă nu avem grijă de aceşti copii şi dacă nu au parte de o educaţie corespunzătoare vor deveni un punct slab al societăţii. Haideţi să ne ocupăm mai bine de ei pentru că fiecare merită toată atenţia noastră ”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă.

„În spatele acestei inaugurări este o muncă extraordinară din partea Primăriei Sectorului 3 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Dacă ne unim forţele aceşti copii vor fi integraţi în societate şi nu vor fi asistaţi ca adulţi. De asemenea, dacă părinţii şi cadrele didactice vor fi alături de noi, nivelul de conştientizare şi toleranţa celor din jur, la nivel de sector, vor creşte foarte mult”, a declarat preşedintele Asociaţiei Help Autism, Daniela Bololoi.

La inaugurare, alături de primarul Robert Sorin Negoiţă au mai participat Constantin Mitache – city managerul Primăriei Sectorului 3, Mihaela Ungureanu – director DGASPC Sector 3, reprezentanţi ai celorlalte Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Bucureşti, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale active în domeniu.

În cadrul Centrului „Casa Soarelui”, situat în strada Marin Pazon nr. 2B, 22 de copii din comunitatea Sectorului 3 vor beneficia zilnic, în mod gratuit, de intervenţie timpurie în autism prin servicii de terapie şi recuperare.

De asemenea, în baza parteneriatului cu Asociaţia Help Autism, centrul va oferi programe de consiliere pentru 120 de părinţi din comunitatea Sectorului 3, precum şi programe de pregătire pentru 200 de cadre didactice din învăţământul şcolar şi preşcolar. Astfel, prin parteneriatul public-privat, familiile tinere din Sectorul 3 vor primi servicii gratuite pentru copiii acestora, de diagnostic precoce şi evaluare psihologică complexă, în completarea serviciilor oferite deja de DGASPC.

Asociaţia Help Autism are ca misiune crearea de servicii şi proiecte destinate îmbunătăţirii vieţii copiilor cu tulburare de spectru autist şi creşterea gradului de recuperare a acestora prin diagnostic precoce şi intervenţie timpurie.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

5 „Este cea mai letală forță de luptă de pe planetă și o vom păstra așa”