Zona centrală a oraşului Bruxelles va deveni mult mai deschisă pentru pietoni şi biciclişti

Zona centrală a oraşului Bruxelles va deveni mult mai deschisă pentru pietoni şi biciclişti

Întreaga parte centrală a oraşului Bruxelles va deveni o zonă mult mai mult deschisă pietonilor şi bicicliştilor decât până acum, în încercarea autorităţilor belgiene de a gestiona mai bine spaţiile publice în actuala criză cauzată de noul coronavirus, transmite marţi politico.eu.

Pentru a facilita distanţarea socială impusă de COVID-19, capitala belgiană va spori, începând din luna mai, zonele pietonale şi pistele pentru biciclişti în interiorul aşa-numitului Pentagon - limitată de şoseaua ce înconjoară zona veche a oraşului - şi să stabilească la 20 de kilometri viteza maximă permisă a automobilelor în interiorul perimetrului respectiv.

Guvernul belgian urmează să prezinte vineri planul de mobilitate pentru centrul oraşului, premierul belgian Sophie Wilmes promiţând să aibă o abordare ''pas cu pas'' în privinţa ridicării restricţiilor introduse pentru limitarea propagării coronavirusului.

Planul, dezvăluit recent şi de cotidianul Le Soir, a fost elaborat de primarul Bruxellesului, Philippe Close, şi de ministrul pentru mobilitate din administraţia locală, Bart Dhondt.

''Ideea nu este de a alunga maşinile, ci de a împărţi şi gestiona mai bine spaţiul nostru public'', a declarat un purtător de cuvânt al primăriei capitalei belgiene.

Bruxellesul se alătură astfel altor oraşe europene care îşi schimbă regulile de circulaţie ca rezultat al pandemiei de COVID-19. Metropola italiană Milano, una dintre zonele cele mai grav lovite de pandemie, a anunţat recent că 35 de kilometri din străzile sale vor fi transformate în această vară în zone pietonale şi pentru biciclişti, accesul automobilelor fiind limitat strict pentru a favoriza distanţarea socială. La Berlin, autorităţile locale au decis să lărgească pistele pentru biciclişti, pentru a spori siguranţa circulaţiei în perioada pandemiei de coronavirus.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”