Zonele din Grecia cel mai grav afectate de incendii. Un al doilea val de căldură începe joi VIDEO

Zonele din Grecia cel mai grav afectate de incendii. Un al doilea val de căldură începe joi VIDEO

Incendiile de vegetație din Grecia devastează păduri și provoacă evacuări, potrivit eKathimerini.com . În Rodos, trei sate și un hotel dintr-o zonă muntoasă au fost evacuate. Flăcările au făcut ravagii în multe alte zone.

Incendiile s-au manifestat miercuri pentru a treia zi la vest de capitala Greciei, Atena, unde au fost distruse păduri și locuințe și au fost făcute evacuări, concomitent cu pregătirile autorităților pentru un nou val de căldură, care ar putea alimenta și mai mult condițiile de incendiu din întreaga țară.

Încă de la primele ore ale dimineții, bombardierele cu apă au reluat operațiunile deasupra orașelor Mandra, la vest de Atena, și Loutraki, în apropiere de canalul Corint, care separă Grecia continentală de Peloponez.

Un nou incendiu a izbucnit pe insula Rodos, care a ars terenuri forestiere. A fost nevoie de evacuarea a trei sate și a unui hotel dintr-o zonă muntoasă, a declarat un guvernator local pentru televiziunea elenă SKAI.

Incendiul nu a afectat stațiunile turistice din zonă.

Pompierii au lucrat toată noaptea în Grecia continentală pentru a împiedica flăcările să ajungă la un complex de rafinării de coastă.

Și aici a fost ordonată evacuarea a trei zone, locuitorii fiind sfătuiți să se îndrepte spre orașul Megara.

Pompierii greci din toată țara, sprijiniți de echipaje din România , Polonia și Slovacia, au fost detașați pentru a ajuta la oprirea incendiilor.

Grecia a cerut ajutorul UE. FOTO Facebook Comisia Europeană

Italia și Franța au trimis miercuri patru avioane p entru suplimentarea eforturilor de stingere a incendiilor.

„Condițiile sunt extreme ”

Verile mai calde și mai uscate au transformat Grecia - în care incendiile erau oricum frecvente - într-un focar.

Iar veștile proaste nu se opresc aici. Un al doilea val de căldură a fost prognozat să înceapă joi, iar serviciul meteorologic grec avertizează asupra unui risc sporit de incendii în această săptămână.

„Condițiile sunt extreme și este probabil să fie așa încă o săptămână", spune Kostas Tsigas, șeful asociației ofițerilor de pompieri, pentru postul de televiziune SKAI din Grecia.

În regiunea Dervenochoria, un incendiu izbucnit la aproximativ 30 de kilometri nord de Atena, s-a extins rapid, din cauza vântului și a ajuns marți la Mandra, arzând case și forțând oamenii să fugă.

Imaginile surprinse se poliția greacă au arătat ofițeri care implorau un grup de călugărițe reticente, care cântau imnuri, să evacueze o mănăstire.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?