ZVON În PSD se vorbește tot mai insistent despre căderea Guvernului Dăncilă și fuga lui Dragnea! Moțiunea se depune marți!

ZVON În PSD se vorbește tot mai insistent despre căderea Guvernului Dăncilă și fuga lui Dragnea! Moțiunea se depune marți!

ZVON În PSD se vorbește tot mai insistent despre căderea Guvernului Dăncilă și fuga lui Dragnea! Moțiunea se depune marți! Nu se știe cine a răspândit acest zvon, dar el s-a răspândit ca o molimă printre pesediști în ultimele 3 zile! Toată lumea întreabă pe toată lumea dacă Dragnea mai controlează votul din Parlament! Mai mult odată cu zvonul despre căderea Guvernului s-a insinuat și cel că Dragnea și Vâlcov ar fugi în Brazilia sau Israel! Colac peste pupăză, pe fondul acestor zvonuri, Țuțuianu, unul dintre dușmanii lui Dragnea, a anunțat oficial că formează un nou grup parlamentar în Senat.

Conform ultimelor informații, moțiunea de cenzură va fi depusă marți de către PNL, după ce va fi votată în BEx al partidului.

Fostul lider social-democrat Adrian Țuțuianu a solicitat luni conducerii Senatului aprobarea înființării unui grup parlamentar propriu, intitulat ”Unirea”, format din senatorii rămași neafiliați de la PNL, PMP și PSD. 

”Regulamentul Senatului dă dreptul parlamentarilor să se organizeze în grupuri. Ne dorim să avem create condițiile necesare de a participa la lucrările Senatului: spații corespunzătoare de lucru, personal tehnic, mijloace de transport, timpi de dezbatere, să facem parte din comisii și din Biroul Permanent”, a explicat Țuțuianu intenția de formare a grupului parlamentar.

El a susținut că nu intenționează deocamdată și formarea unui nou partid politic, iar în ceea ce privește moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a spus că nu a luat o decizie dacă va vota pro sau contra.

Solicitarea fostului social-democrat a fost trimisă de Biroul Permanent al Senatului către Comisia de regulament pentru un punct de vedere.

„În conformitate cu dispoziţiile art. 16 alin. 5 şi 6 din Regulamentul Senatului vă informăm că a fost constituit grupul parlamentar al senatorilor independenţi neafiliaţi denumit ‘Unirea’ şi având următoarea componenţă Adrian Ţuţuianu, Gheorghe Baciu, Vergil Chiţac, Severica Rodica Covaciu, Gabi Ionaşcu, Vasile Lungu, Emanuel Botnariu”, se arată în documentul înaintat de Ţuţuianu Biroului permanent.

Potrivit documentului, conducerea grupului parlamentar ‘Unirea’ este asigurată de Adrian Ţuţuianu – lider, Severica Covaciu – vicelider, Gheorghe Baciu – secretar.

„În baza dispoziţiilor art. 21 şi 22 din Regulamentul Senatului României, solicităm asigurarea secretariatului tehnic, mijloace de transport şi logistica necesare în vederea desfăşurării corespunzătoare a activităţii”, se mai arată în adresa către Biroul permanent.

Potrivit art. 16 alin. 2 din Regulamentului Senatului, un grup parlamentar poate fi constituit şi poate funcţiona numai dacă are cel puţin şapte senatori, aleşi pe listele aceluiaşi partid, ale aceleiaşi organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţe politice sau alianţe electorale.

Alin. 5 al aceluiaşi articol prevede că „senatorii aparţinând partidelor sau organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care nu întrunesc numărul necesar pentru a forma un grup parlamentar se pot afilia altor grupuri parlamentare sau pot constitui grupul parlamentar mixt”, în timp ce alin. 6 – „Dispoziţiile alin. (5) se aplică în mod corespunzător şi senatorilor aleşi sau deveniţi independenţi”.

Adrian Țuțuianu a fost exclus luna trecută din PSD după ce a semnat, alături de Paul Stănescu și Gabriela Firea, scrisoarea prin care i se solicita lui Liviu Dragnea demisia de la șefia partidului.

 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …