Zvon...

Zvon...

Liderii PNL așteaptă întoarcerea lui Klaus Iohannis din Egipt pentru a negocia o majoritate parlamentară, susțin surse politice pentru ziare.com. Președintele PNL Florin Cîțu se opune ca Nicolae Ciucă să ofere ministere PSD. Cîțu nu acceptă nici refacerea coaliției de guvernare cu USR.

“În acest moment, generalul Ciucă este prizonierul lui Florin Cîțu, care i-a blocat toate mișcările. Cel care poate salva situația este Iohannis. De fapt, singura soluție e ca Iohannis să-l convingă pe Ciolacu să voteze guvernul Ciucă. Iohannis nu vrea ca USR să revină la guvernare. Îl așteptăm pe << faraon >> ”, susține unul dintre liderii PNL.

Până sâmbătă, premierul desemnat Nicolae Ciucă trebuie să depună în Parlament programul de guvernare și lista de miniștri. Votul final va fi programat săptămâna viitoare.

PSD a cerut 7 ministere pentru a vita Guvernul Ciucă, însă Florin Cîțu s-a opus. De asemenea, USR a anunțat că nu va vota un guvern minoritar PNL - UDMR. Dacian Cioloș vrea refacerea coaliției de guvernare, însă nici Cîțu, nici Iohannis nu vor.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria