Zvonuri...

Zvonuri...

PNL ar urma să-l propună tot pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, deși guvernul său a picat cu cel mai mare vot împotrivă din istoria moțiunilor de Cenzură, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Potrivit acestora, decizia CCR, care n-ar permite nominalizarea aceluiași premier căzut prin moțiune, nu ar fi aplicabilă în situația lui Cîțu.

Nu e clar care sunt argumentele în acest sens. Potrivit unor interpretări, decizia CCR ar permite ca Florin Cîțu să fie nominalizat chiar dacă a picat în cazul în care reușește să formeze o majoritate în Parlament.

Ministerul de interne, Lucian Bode, ministrul finanțelor Dan Vîlceanu și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au fost alte nume vechiculate pentru poziția de posibilă propunere, însă niciuna dintre aceste variante nu ar avea în acest moment șanse de materializare.

În cazul lui Bode, ar exista temeri că ar putea forma o majoritate în Parlament prin negocieri cu Dacian Cioloș iar în cazul Vîlceanu discuțiile ar fi fost mai degrabă teoretice.

Florin Cîțu a cîștigat la congresul din 25 septembrie funcția de președinte PNL iar o eventuală schimbare din funcția de premier i-ar șubrezi poziția de lider proaspăt instalat cu girul președintelui Klaus Iohannis. Nu este prima dată când este avansată varianta Florin Cîțu chiar dacă premierul a picat în Parlament cu 281 de voturi, fiind cea mai votată moțiune de cenzură din istorie.

Potrivit articolului 89 din Constituție, ”după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”