Zvonuri...

Zvonuri...

Liderul PNL, Florin Cîțu, ar fi dispus să cedeze justiția la PSD, au declarat pentru G4Media.ro surse de la conducerea liberalilor. Potrivit acestora, justiția nu mai reprezintă o temă sensibilă între cele două partide. Liderul PNL insistă însă ca ministerul de finanțe să rămână la PNL. Data limită pentru formarea guvernului ar fi 19 decembrie, până atunci urmând să funcționeaze guvernul interimar.

Potrivit surselor citate, ministerele pe care președintele Klaus Iohannis le-ar dori păstrate la PNL ar fi justiția, externele, educația și energia.

Pe de altă parte, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că justiția reprezintă o linie roșie, la care partidul nu va renunța.

”Putem discuta despre reforma Constituției, reforma administratov-teritorială. Sunt însă linii roșii pentru PNL – reforma justiției este pentru noi un punct nodal, nu vom opri reforma. Vom propune un ministru al Justiției acceptat de populație”, a declarat Rareș Bogdan.

Context

PNL se reunește în ședință luni, începând cu ora 19:00, pentru a decide dacă face coaliție de guvernare cu PSD sau USR.

Potrivit surselor G4Media.ro, înaintea ședinței decisive, mai mulți lideri PNL au spus în partid că au vorbit cu președintele Klaus Iohannis, care le-a sugerat să formeze un guvern cu PSD.

Unii lideri liberali ar fi reticenți la formarea unui Guvern cu PSD care să fie condus de Nicolae Ciucă și îi sugerează lui Florin Cîțu ca, în acest caz, să preia funcția de președinte al Senatului, a doua funcție în stat, au mai precizat surse din partid pentru G4Media.ro.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...