Marea Britanie a terminat de plătit datoriile din Primul Război Mondial

Marea Britanie a terminat de plătit datoriile din Primul Război Mondial

Trezoreria britanică a plătit luni aproximativ 1,9 miliarde lire sterline (2,8 miliarde de dolari) pentru a răscumpăra de la un număr de peste 100.000 de persoane 'obligațiuni de război' emise în anul 1917 pentru a finanța datoriile uriașe contractate de Marea Britanie în timpul Primului Război Mondial, transmite CNBC.

Emise inițial cu un cupon de 5%, în 1932, când datoria publică a devenit nesustenabilă, obligațiunile au fost convertite în obligațiuni cu un cupon mai mic de 3,5%. Oficiul pentru managementul datoriei estimează că în total Marea Britanie a plătit dobânzi în valoare de 5,5 miliarde de dolari de la contractarea împrumutului în 1917.

'În 1914, datoria națională se situa la 650 milioane de lire sterline, iar la finele războiului era de aproximativ șapte miliarde de lire sterline și a fost finanțată prin emiterea de obligațiuni', a declarat directorul M&G Investments, Jim Leaviss.

Terminarea rambursării 'Împrumutului de Război' face parte dintr-o strategie mai amplă a ministrului britanic de Finanțe, George Osborne, care vrea să scape de toate cele șase obligațiuni perpetue, care nu au o dată la care ajung la maturitate. Grație dobânzilor mici din prezent guvernul britanic poate să-și achite datoriile de război prin emiterea de noi bonduri în condiții mai favorabile. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…