Şova loveşte din nou/Contractul pentru primii 6,5 kilometri ai autostrăzii Bucureşti - Ploieşti, aproape de reziliere

Şova loveşte din nou/Contractul pentru primii 6,5 kilometri ai autostrăzii Bucureşti - Ploieşti, aproape de reziliere

CNADNR a transmis constructorilor primilor 6,5 kilometri din autostrada Bucureşti-Ploieşti, care ar trebui să facă conexiunea între Capitală şi centură, notificarea de reziliere a contractului, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Şova.

Şova mai reziliază un contract de autostradă, că de semnat nu a semnat nici unul. Trebuie spus că pentru acest caz, idioţenia de a sista investiţiile aflate în derulare la preluarea puterii, în 2012, îşi arată acum efectele. Aşadar,contractul pentru primii 6,5 km ai autostrăzii Bucureşti - Ploieşti este aproape de reziliere.

"A fost trimisă notificarea de reziliere a acestui contract, vineri, dacă nu mă înşel", a spus ministrul Transporturilor, Dan Şova, răspunzând unei întrebări pe această temă.Şova declara la finele lunii martie că acordul ar putea fi reziliat dacă autorităţile nu ajung la o înţelegere cu constructorii legată de preţul lucrării.

"Am cerut să se facă o analiză care erau lucrările care trebuiau făcute în preţul iniţial şi care sunt lucrările suplimentare. Au cerut o sumă mult mai mare, de altfel ne-au şi dat în judecată, Pizzarotti a dat în judecată CNADNR pentru o sumă consistentă, de 80 milioane lei, daca nu mă înşel, e un proces pe rol în acest moment. Nu există niciun fel de rezervă, am spus că dacă în urma negocierilor Pizzarotti înţelege ca în preţul iniţial (...) să rezolve cei 6,5 km este bine, dacă nu, nu este exclus să ajungem la reziliere şi aici", a precizat Şova la momentul respectiv.

CNADNR îşi propunea ca segmentul lipsă de 6,5 km al acestei autostrăzi să fie inaugurat în acest an, potrivit unui document din martie.

În perioada 2012 şi 2013, primii 6,5 kilometri ai acestei autostrăzi, pe traseul Şoseaua Petricani şi centura Capitalei, au fost o victimă a tăierii investiţiilor, sumele alocate fiind insuficiente pentru finalizarea tronsonului. În contextul reducerii finanţărilor, CNADNR a prelungit în 2013 contractul de execuţie cu italienii de la Pizzarotti şi Tirrena Scavi până în aprilie 2015, potrivit ZF.

Lucrările la autostrada Bucureşti-Ploieşti au fost împărţite în două sectoare, respectiv Bucureşti-Moara Vlăsiei, executate de consorţiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, şi Moara Vlăsiei-Ploieşti (asocierea Spedition UMB/Pa&Co Internaţional/Euroconstruct '98/Com-Axa).

Traficul pe autostrada Bucureşti-Ploieşti a fost deschis în vara anului 2012, cu restricţii de viteză, după mai multe amânări. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 450 milioane euro.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o să credeți, dar este Nicoleta Luciu!

2 Româncă prinsă când făcea sex în mașină, în miezul zilei

3 „Mamă, aici toată lumea vrea să se culce cu mine!” / Moarte misterioasă la o bază militară americană

4 Radu Crăciun / Uitați de criză. Alta va fi marea provocare

5 Fosta iubită, mesaj pentru Dragnea?