ANPC a câștigat un proces colectiv împotriva OTP Bank pe tema clauzelor abuzive din contracte

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a câștigat un proces colectiv împotriva OTP Bank, în care clienții băncii reclamau clauze abuzive în contractele a două tipuri de credite, a declarat pentru AGERPRES președintele ANPC, Marius Dunca, precizând că decizia nu este definitivă.

Acesta a spus că procesul colectiv a vizat cinci contracte încheiate de clienți ai băncii, dar dacă există o decizie irevocabilă și se constată clauze abuzive, atunci acestea vor fi eliminare din toate contractele, în franci elvețieni, euro sau lei.

"Este vorba de credite de nevoi personale garantat cu ipotecă și credit ipotecar. O clauză stipulează că pentru creditul acordat clientul datorează și va plăti băncii o rată de dobândă revizuibilă în conformitate cu politica băncii. Banca își rezervă dreptul să revizuiască periodic dobânda în funcție de evoluția indicatorilor de referință pentru fiecare valută, EURIBOR, LIBOR și ROBOR. Adică banca își permite să modifice dobânda fără să anunțe consumatorul sau clientul. Cealaltă clauză: dobânda este variabilă în conformitate cu politica băncii. Dobânda poate fi modificată în mod unilateral de către bancă luând în considerare valoarea dobânzii de referință pentru fiecare valută EURIBOR, LIBOR și ROBOR", a mai spus Dunca.

Contacțati de AGERPRES, reprezentații OTP Bank au declarat că nu se pot pronunța în privința acestui proces, în condițiile în care decizia nu este una definitivă.

"Decizia în procesul ANPC versus OTP Bank nu este una definitivă, motiv pentru care nu ne putem pronunța decât după ce vom vedea hotărârea redactată", au declarat pentru AGERPRES reprezentanții OTP Bank România. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

3 Băsescu și Ponta, bălăcăreală la Cocina TV! Ponta: După şase seara, culcaţi-vă / Băsescu: E tonul prostului

4 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…

5 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!