ANPC a câștigat un proces colectiv împotriva OTP Bank pe tema clauzelor abuzive din contracte

ANPC a câștigat un proces colectiv împotriva OTP Bank pe tema clauzelor abuzive din contracte

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a câștigat un proces colectiv împotriva OTP Bank, în care clienții băncii reclamau clauze abuzive în contractele a două tipuri de credite, a declarat pentru AGERPRES președintele ANPC, Marius Dunca, precizând că decizia nu este definitivă.

Acesta a spus că procesul colectiv a vizat cinci contracte încheiate de clienți ai băncii, dar dacă există o decizie irevocabilă și se constată clauze abuzive, atunci acestea vor fi eliminare din toate contractele, în franci elvețieni, euro sau lei.

"Este vorba de credite de nevoi personale garantat cu ipotecă și credit ipotecar. O clauză stipulează că pentru creditul acordat clientul datorează și va plăti băncii o rată de dobândă revizuibilă în conformitate cu politica băncii. Banca își rezervă dreptul să revizuiască periodic dobânda în funcție de evoluția indicatorilor de referință pentru fiecare valută, EURIBOR, LIBOR și ROBOR. Adică banca își permite să modifice dobânda fără să anunțe consumatorul sau clientul. Cealaltă clauză: dobânda este variabilă în conformitate cu politica băncii. Dobânda poate fi modificată în mod unilateral de către bancă luând în considerare valoarea dobânzii de referință pentru fiecare valută EURIBOR, LIBOR și ROBOR", a mai spus Dunca.

Contacțati de AGERPRES, reprezentații OTP Bank au declarat că nu se pot pronunța în privința acestui proces, în condițiile în care decizia nu este una definitivă.

"Decizia în procesul ANPC versus OTP Bank nu este una definitivă, motiv pentru care nu ne putem pronunța decât după ce vom vedea hotărârea redactată", au declarat pentru AGERPRES reprezentanții OTP Bank România. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 „A fost un semn de respect pentru munca mea” / Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri: au intrat noaptea și au b…

5 ULTIMA ORĂ Mândria a egalat prostia! / Rusia amenință că va lovi viitoarea fabrică de drone turcești Bayraktar din Ucraina