Băncile americane îşi scot banii din Rusia

După ce Statele Unite ale Americii au prezentat un nou set de sancţiuni economice pentru persoane şi companii din Rusia, grupurile bancare americane au început, pe rând, să preZinte bilanţuri din care reiese că şi-au redus expunerea faţă de economia rusă de la începutul acestui an. 

 

Citigroup anunţă că, în primele trei luni ale anului, şi-a redus expunerea pe Rusia cu 9%, aceasta ajungând astfel la echivalentul a 9,4 miliarde de dolari, potrivit bilanţurilor obţinute de „Financial Times”.  

 

JPMorgan Chase şi-a redus expunerea cu 13% în aceeaşi perioadă, aceasta ajungând la echivalentul a 4,7 miliarde de dolari. Bank of America Merrill Lynch are acum o expunere de 5,2 miliarde de dolari, în scădere cu 22% faţă de trimestrul anterior. 

 

Sancţiunile aplicate de SUA şi UE asupra Rusiei nu au avut până acum efectul scontat, acţionând mai degrabă la nivel de imagine. 

 

Economiştii Citigroup au subliniat faptul că reducerea expunerii pe Rusia nu este o consecinţă a acţiunilor Rusiei în Ucraina. Însă „evoluţiile ulterioare, inclusiv impunerea unor noi sancţiuni asupra companiilor din Rusia, a sectorului de business sau a unor persoane fizice ar putea avea un impact negativ asupra operaţiunilor din Rusia”, transmit  aceştia. 

 

În acelaşi ton, analiştii Bank of America arată că se tem mai degrabă de sancţiuni adiţionale, decât de cele aplicate până acum. „Situaţia rămâne fluidă, cu o potenţială escaladare a tensiunilor geopolitice, înăsprirea sancţiunilor împotriva intereselor Rusiei şi posibile represalii din partea Rusiei”, avertizează aceştia. 

 

„Monitorizăm cu atenţie evenimentele din Rusia şi impactul actualelor sancţiuni, precum şi posibilitatea aplicării unor măsuri adiţionale şi incertitudinea pe care această situaţie o creează în pieţe”, transmit şi analiştii JPMorgan Chase. 

 

[<a href="//storify.com/phradamon666/sanctiuni-rusia" target="_blank">View the story "Sanctiuni Rusia" on Storify</a>]

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!