Băncile au refuzat plăţi în valoare de 3,05 miliarde de lei în primele cinci luni. Biletele la ordin fără acoperire, principala problemă

Băncile au refuzat plăţi în valoare de 3,05 miliarde de lei în primele cinci luni. Biletele la ordin fără acoperire, principala problemă

Băncile au refuzat plăţi în valoare de 3,05 miliarde de lei în primele cinci luni. Biletele la ordin fără acoperire, principala problemă  Din totalul instrumentelor refuzate în primele cinci luni, cele mai multe au fost bilete la ordin (45.696), urmate de cecuri (2.675) şi cambii (102), se arată într-un comunicat al RisCo, citând datele Băncii Naţionale.

 „Dacă la începutul crizei financiare, multe companii aveau probleme la încasarea unor facturi şi, în consecinţă, nu dispuneau parţial de sume pentru a-şi achita propriile obligaţii, în ultimii ani observăm o reducere a acestui fenomen, dar şi o creştere a numărului de companii care fie îşi declară insolvenţa, fie nu îşi mai pot achita nici sumele către furnizorii principali de materii prime şi servicii“, a declarat, în comunicat Dragoş Cabat, managing partner RisCo.

 El a arătat că pentru acest an scăderea numărului de incidente de plată indică totuşi o îmbunătăţire a condiţiilor economice din România, precum şi o diminuare în ultimul timp a încercărilor de fraudă în relaţiile comerciale.

 Incindentele majore înregistrate cu instrumentele de debit au scăzut cu 38%, la 1,68 miliarde lei în perioada ianuarie-mai.

 În Bucureşti au fost refuzate la plată cele mai mari sume pentru instrumente de debit ale firmelor, de 905,61 milioane lei, urmat de judeţele Brăila (397,38 mil. lei) şi Timiş (217,71 mil. lei), la polul opus situându-se Botoşani (5,06 mil. lei), Covasna (3,75 mil. lei) şi Ilfov (1,52 mil. lei).


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?