BNR: Rezervele valutare au scăzut la 31,467 miliarde euro, în noiembrie

Rezervele valutare la Banca Națională a României /BNR/ se situau, la 30 noiembrie 2014, la 31,467 miliarde euro, în scădere față de datele înregistrate la 31 octombrie, când erau în sumă de 32,214 miliarde de euro, potrivit informațiilor publicate, marți, de către banca centrală.

În cursul lunii noiembrie, în conturile BNR au intrat 1,142 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene și altele.

În aceeași perioadă, au ieșit din conturile BNR 1,889 miliarde euro, reprezentând impactul intrării în vigoare a deciziei de reducere a ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută de la 16% la 14% începând cu perioada de aplicare 24 noiembrie — 23 decembrie 2014, modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

'La capitolul plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc rambursări de capital și dobândă din împrumutul de la Fondul Monetar Internațional pentru care România a rambursat circa 326 milioane echivalent euro', precizează BNR.

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone, iar în condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,171 miliarde de euro.

'Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 30 noiembrie 2014 au fost de 34,638 miliarde euro, față de 35,327 miliarde euro la 31 octombrie 2014. În cursul anului 2014, rezervele internaționale ale României (valute plus aur) s-au situat între un maxim de 35,983 miliarde euro în luna ianuarie și un minim de 33,752 miliarde euro în luna mai. Rezervele valutare s-au situat între un maxim de 32,913 miliarde euro în luna ianuarie și un minim de 30,681 miliarde euro în luna mai. Plățile scadente în luna decembrie 2014 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 244 milioane euro", reiese din datele publicate de BNR.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

4 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

5 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing