Bonusurile plătite în Marea Britanie se apropie de nivelul anterior crizei

Bonusurile plătite în Marea Britanie se apropie de nivelul anterior crizei

Bonusurile totale plătite muncitorilor britanici în exercițiul 2014-2015 s-au ridicat la 42,4 miliarde de lire sterline, cu 2,7% mai mari decât în exercițiul precedent și cu doar 0,1% mai mici decât nivelul record stabilit în exercițiul 2007-2008, în pofida scăderii bonusurilor acordate în industria financiară ca urmare a noilor reguli care au impus o modificare a structurii de recompensare, transmite Reuters.

Bonusurile totale plătite în industria financiară britanică au scăzut anul trecut cu aproape 10%, până la 13,6 miliarde de lire sterline, fiind cu aproape cinci miliarde de lire sterline (sau 25%) mai mici decât vârful din 2008, arată datele comunicate miercuri de Oficiul Național de Statistică (ONS) din Marea Britanie. Scăderea bonusurilor în industria financiară a fost contracarată însă de o creștere anuală de 9,7% a bonusurilor în restul economiei, până la 28,8 miliarde lire sterline. Cea mai mare creștere a bonusurilor s-a înregistrat în cazul bonusurilor acordate angajaților din sectorul științific și serviciilor tehnice, unde bonusul mediu a crescut până la 2.500 de lire sterline de la 2.100 lire sterline anterior.

În schimb, bonusul mediu plătit bancherilor a scăzut anul trecut la 13.100 de lire sterline, cu 800 de lire sterline sau 6% mai puțin decât în exercițiul precedent. Chir și așa, bonusul mediu din industria financiară este de opt ori mai mare decât bonusul mediu de 1.500 de lire sterline acordat angajaților din alte ramuri.

După ce au atins un vârf de 18,7 miliarde de lire sterline în urmă cu șapte ani, bonusurile acordate angajaților din sectorul financiar britanic au fost reduse ca urmare a unui act normativ european care stipulează ca salariații din bănci nu trebuie să primească prime mai mari de 100% din salariul de bază sau 200% dacă statul în cauză autorizează acest lucru.

Datele publicate de ONS cuprind întregul teritoriu al Marii Britanii însă cele mai mari bonusuri au fost plătite în Londra, unde firmele britanice și mai multe zeci de mari bănci, companii de asigurări și companii de investiții din străinătate au mai multe mii de angajați. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…