Bursa de la București deschide în scădere puternică prima ședință de tranzacționare din săptămână

Bursa de la București deschide în scădere puternică prima ședință de tranzacționare din săptămână

Bursa de la București deschide în scădere puternică prima ședință de tranzacționare din săptămână, indicele de referință BET, care arată evoluția celor mai lichide 10 acțiuni, era în coborâre cu 4,27%, după aproximativ 30 de minute de la deschiderea sesiunii de tranzacționare, la fel cum s-a întâmplat și pe bursele europene.

Rulajul la BVB se situa la 11,13 milioane de lei (2,51 milioane de euro), tranzacțiile cu acțiuni însumând 11,13 milioane de lei (2,49 milioane de euro), iar cele cu certificate 23.849 lei (5.383 euro).

Cele mai semnificative tranzacții au fost efectuate cu acțiunile Romgaz, Fondul Proprietatea și Banca Transilvania.

Indicele BET-Plus, care arată evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la BVB, era în scădere cu 4,17%, indicele BET-FI al SIF-urilor era în coborâre cu 3,66%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiții, pierduse 4,27%. În același timp, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 4,12%.

Bursele europene au scăzut puternic luni dimineață, un important indice bursier atingând cea mai scăzută valoare din ultimele șapte luni, în condițiile în care bursa de la Shanghai a înregistrat o contracție de peste 8% ceea ce a afectat și restul burselor asiatice, transmite Reuters.

La câteva minute de la debutul tranzacțiilor, indicele bursier pan-european FTSEurofirst 300 înregistra o scădere de 3,6%, în condițiile în care toate marile burse europene (Londra, Frankfurt și Paris) înregistrau scăderi de peste 3%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…