Câţi români şi bulgari au mers în Marea Britanie după eliminarea restricţiilor

Românii şi bulgarii, nivel record în UK

Astfel, datele publicate de Biroul naţional de statistică din Marea Britanie arată că în această ţară erau 153.000 de români şi bulgari care lucrau în această ţară în al doilea trimestru al acestui an, cu 13.000 mai mulţi (sau 9%) faţă de perioada similară a anului trecut.

Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012, în al doilea trimestru din 2014 erau cu 47% mai mulţi români şi bulgari care lucrau în Marea Britanie, iar dacă se ia ca referinţă perioada similară din 2011, creşterea este de 59%.

MigrationWatch, care susţine impunerea unor controale mai severe asupra imigranţilor din Marea Britanie, a estimat că 50.000 de români şi bulgari vor sosi anual pe teritoriul britanic în următorii cinci ani.

Potrivit The Telegraph, nu este clar dacă datele statistice publicate miercuri de Biroul naţional de statistică britanic au fost influenţate de evoluţiile normale implicate de sezonul agricol, când imigranţi cu slabă calificare pot veni pentru a lucra la fermele din Marea Britanie.

Un raport publicat în februarie de Observatorul pentru migraţie de la Universitatea Oxford menţiona că şase din 10 imigranţi români şi bulgari ce trăiau anul trecut în Marea Britanie au susţinut că sunt liber-profesionişti (faţă de o proporţie de 14% în rândul cetăţenilor britanici), ceea ce le permitea să aibă acces la sistemul de ajutoare sociale britanic. AGERPRES

 

Sursa: realitatea.net


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum va fi reformat Ministerul de Interne. Poliţia înghite Jandarmeria la oraş. La sate, e invers

2 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

3 Ți-ai dracu de șobolani! / Șerban Nicolae și-a secretizat sursa a 260.000 de euro, un cont și salariul de la sta…

4 Asta se întâmplă în toate instituțiile! De fapt, tot PSD conduce România!

5 VIDEO Prostul Guvernului a comis-o în direct: penelede, penedeleo, penedele doi..pene

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru