Comisiile pentru buget-finanțe reunite au început dezbaterea bugetului pe 2015 în absența ministrului Finanțelor

Comisiile pentru buget-finanțe reunite au început dezbaterea bugetului pe 2015 în absența ministrului Finanțelor

Comisiile parlamentare reunite de buget - finanțe au început, marți dimineață, dezbaterile generale pe marginea proiectului bugetului de stat pe 2015 în absența ministrului Finanțelor Publice.

Discuțiile au început după ora 9,30, cu întârziere, după ce reprezentanții Opoziției au invocat încălcarea regulamentului și au cerut amânarea lucrărilor comisiilor până la sosirea noului ministru al Finanțelor Publice, Darius Vâlcov.

Parlamentarii coaliției de guvernare au motivat absența lui Vâlcov prin faptul că acesta va depune jurământul ca ministru al Finanțelor abia în această seară, iar comisiile parlamentare de buget — finanțe au aprobat, prin vot, începerea dezbaterilor în prezența secretarilor de stat din MFP Daniela Pescaru și Attila Gyorgy și a președintelui Comisiei Naționale de Prognoză, Ion Ghizdeanu.

Bugetul pentru anul 2015 este fundamentat pe o creștere de 2,5%, o inflație medie de 2,2% și o rată a șomajului de 5,1%, a menționat secretarul de stat Daniela Pescaru, în prezentarea cadrului bugetar pentru anul viitor.

Veniturile bugetului general consolidat pentru 2015 însumează 31,9% din PIB, cheltuielile — 33,7% din PIB, iar deficitul bugetar pe cash este de 1,83% din PIB și de 1,2% din PIB pe metodologia europeană ESA.

Veniturile totale sunt proiectate la 239,4 miliarde de lei, iar cheltuielile cu investițiile sunt majorate de la 36,1 miliarde de lei în 2014 la 44,7 miliarde de lei anul viitor, a precizat oficialul MFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...