Comisiile pentru buget-finanțe reunite au început dezbaterea bugetului pe 2015 în absența ministrului Finanțelor

Comisiile pentru buget-finanțe reunite au început dezbaterea bugetului pe 2015 în absența ministrului Finanțelor

Comisiile parlamentare reunite de buget - finanțe au început, marți dimineață, dezbaterile generale pe marginea proiectului bugetului de stat pe 2015 în absența ministrului Finanțelor Publice.

Discuțiile au început după ora 9,30, cu întârziere, după ce reprezentanții Opoziției au invocat încălcarea regulamentului și au cerut amânarea lucrărilor comisiilor până la sosirea noului ministru al Finanțelor Publice, Darius Vâlcov.

Parlamentarii coaliției de guvernare au motivat absența lui Vâlcov prin faptul că acesta va depune jurământul ca ministru al Finanțelor abia în această seară, iar comisiile parlamentare de buget — finanțe au aprobat, prin vot, începerea dezbaterilor în prezența secretarilor de stat din MFP Daniela Pescaru și Attila Gyorgy și a președintelui Comisiei Naționale de Prognoză, Ion Ghizdeanu.

Bugetul pentru anul 2015 este fundamentat pe o creștere de 2,5%, o inflație medie de 2,2% și o rată a șomajului de 5,1%, a menționat secretarul de stat Daniela Pescaru, în prezentarea cadrului bugetar pentru anul viitor.

Veniturile bugetului general consolidat pentru 2015 însumează 31,9% din PIB, cheltuielile — 33,7% din PIB, iar deficitul bugetar pe cash este de 1,83% din PIB și de 1,2% din PIB pe metodologia europeană ESA.

Veniturile totale sunt proiectate la 239,4 miliarde de lei, iar cheltuielile cu investițiile sunt majorate de la 36,1 miliarde de lei în 2014 la 44,7 miliarde de lei anul viitor, a precizat oficialul MFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 VIDEO „Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji în taberele de instrucție militară” - Un general în retragere, despre imaginile cu ruși beți cr…

3 Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune

4 VIDEO Explozii puternice în Crimeea, la o bază aeriană rusească. Rușii spun că un avion ar fi derapat și a luat foc

5 Cele trei nume luate în considerare de PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează