Comisiile pentru buget-finanțe reunite au început dezbaterea bugetului pe 2015 în absența ministrului Finanțelor

Comisiile pentru buget-finanțe reunite au început dezbaterea bugetului pe 2015 în absența ministrului Finanțelor

Comisiile parlamentare reunite de buget - finanțe au început, marți dimineață, dezbaterile generale pe marginea proiectului bugetului de stat pe 2015 în absența ministrului Finanțelor Publice.

Discuțiile au început după ora 9,30, cu întârziere, după ce reprezentanții Opoziției au invocat încălcarea regulamentului și au cerut amânarea lucrărilor comisiilor până la sosirea noului ministru al Finanțelor Publice, Darius Vâlcov.

Parlamentarii coaliției de guvernare au motivat absența lui Vâlcov prin faptul că acesta va depune jurământul ca ministru al Finanțelor abia în această seară, iar comisiile parlamentare de buget — finanțe au aprobat, prin vot, începerea dezbaterilor în prezența secretarilor de stat din MFP Daniela Pescaru și Attila Gyorgy și a președintelui Comisiei Naționale de Prognoză, Ion Ghizdeanu.

Bugetul pentru anul 2015 este fundamentat pe o creștere de 2,5%, o inflație medie de 2,2% și o rată a șomajului de 5,1%, a menționat secretarul de stat Daniela Pescaru, în prezentarea cadrului bugetar pentru anul viitor.

Veniturile bugetului general consolidat pentru 2015 însumează 31,9% din PIB, cheltuielile — 33,7% din PIB, iar deficitul bugetar pe cash este de 1,83% din PIB și de 1,2% din PIB pe metodologia europeană ESA.

Veniturile totale sunt proiectate la 239,4 miliarde de lei, iar cheltuielile cu investițiile sunt majorate de la 36,1 miliarde de lei în 2014 la 44,7 miliarde de lei anul viitor, a precizat oficialul MFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 Așa o fi?

4 O dare în gât profi...

5 E încercuită / Cum sunt poziţionate efectivele ruseşti la granița Ucrainei