Consiliul Concurenței a câștigat irevocabil procesele cu Rompetrol Downstream și Eni România

Consiliul Concurenței a câștigat irevocabil procesele cu Rompetrol Downstream și Eni România

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat irevocabil încălcarea Legii Concurenței de către companiile Rompetrol Downstream și Eni România prin participarea la o înțelegere de tip cartel, alături de alte companii active pe piața carburanților, dar a redus amenzile aplicate de Consiliul Concurenței de la 159,5 milioane lei la 122,7 milioane lei pentru Rompetrol și de la 11,1 milioane lei la 8,6 milioane lei pentru Eni România, informează, vineri, autoritatea de concurență.

Consiliul Concurenței reamintește că, săptămâna trecută, a câștigat irevocabil și procesul cu Mol România, instanța diminuând amenda companiei Mol de la 80,2 milioane de lei la 64,2 milioane de lei.

La sfârșitul anului 2011, Consiliul Concurenței a sancționat șase companii petroliere cu amendă de aproape 880 milioane lei (205 milioane euro) pentru încheierea unei înțelegeri anticoncurențiale. În urma investigației, autoritatea de concurență a constatat că cele șase companii au încălcat atât Legea Concurenței, cât și Tratatul de Funcționare al Uniunii Europene (TFUE) prin stabilirea retragerii simultane pe piață a sortimentului de benzină Eco Premium.

Cele șase companii amendate au fost: OMV Petrom (la data încălcării legii opera benzinăriile Petrom și Petrom V) — 366,5 milioane de lei, OMV Petrom Marketing (la data încălcării legii opera benzinăriile OMV) — 137,2 milioane de lei, Rompetrol Downstream — 159,5 milioane de lei, Lukoil România — 136,8 milioane de lei, Mol România Petroleum Products — 80,2 milioane de lei, ENI România — 11,1 milioane de lei.

Amenzile au fost executate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), precizează Consiliul Concurenței. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...