Costul asigurării datoriilor Rusiei a atins maximul ultimilor doi ani

Costul asigurării datoriilor Rusiei a atins maximul ultimilor doi ani

Costul asigurării împotriva riscului deneplată a datoriilor Rusiei (CDS) a urcat vineri la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, după ce Standard&Poor’s a retrogradat cu o treaptă ratingul ţării, la nivelul BBB-, cu perspectivă negativă, din cauza riscurilor provocate de tensiunile din Ucraina.

Costul asigurării datoriilor Rusiei a atins maximul ultimilor doi ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

CDS-urile Rusiei au urcat cu 0,18 puncte procentuale, la 2,84%, cel mai ridicat nivel atins după ianuarie 2013, şi se află pe locul cinci în lume ca nivel, după asigurările Argentinei, Ucrainei, Venezuelei şi Croaţiei, transmite Bloomberg.

S&P a avertizat că este posibil ca ratingul Rusiei să fie din nou redus, dacă evoluţia economiei se va înrăutăţi în continuare, iar conflictul din Ucraina va duce la aplicarea unor noi sancţiuni occidentale împotriva statului rus.

Potrivit Mizuho International, după retrogradarea ratingului de ţară vor urma săptămâna următoare măsuri similare pentru companiile Gazprom, Rosneft şi operatorul de căi ferate Russian Railways JSC.

Obligaţiunile companiilor din Rusia au avut de la începutul acestui an cea mai slabă performanţă în rândul obligaţiunilor denominate în euro ale companiilor cu rating recomandat pentru investiţii, conform datelor Bloomberg.

Randamentul mediu al obligaţiunilor corporatiste din Rusia a crescut cu 0,1 puncte, la 6,85%, cel mai ridicat nivel din ultima lună, potrivit unui indice calculat de Bank of America Merrill Lynch. Pe 14 martie, acest indice a atins 7,26%, cel mai ridicat nivel din peste doi ani.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski