Depozitele în lei au scăzut în martie față de februarie, iar cele în valută au stagnat, potrivit datelor BNR

Depozitele în lei au scăzut în martie față de februarie, iar cele în valută au stagnat, potrivit datelor BNR

Depozitele în lei constituite la bănci au scăzut în martie față de februarie, în timp ce depozitele în valută au stagnat, iar față de martie 2014 economiile în lei au crescut cu 6,9%, iar cele în valută cu 4%, reiese din datele publicate luni de Banca Națională a României. Per total, depozitele rezidenților clienți neguvernamentali s-au redus în luna martie 2015 cu 0,9% față de februarie, până la 226,7 miliarde de lei.

Potrivit datelor BNR, depozitele în lei ale gospodăriilor populației s-au diminuat cu 0,1%, până la 87,15 miliarde de lei, în martie față de februarie, însă au înregistrat o creștere anuală de 7,4% (6,6% în termeni reali) față de 31 martie 2014.

În același timp, depozitele în lei ale persoanelor juridice au scăzut, de la o lună la alta, cu 3,3%, până la 61,45 miliarde de lei. În schimb, acestea au avut o evoluție anuală pozitivă, crescând 6,2% (5,4% în termeni reali).

'Depozitele în valută ale rezidenților gospodării ale populației și persoane juridice (societăți nefinanciare și instituții financiare nemonetare), exprimate în lei, s-au majorat cu 16,4 milioane de lei, până la nivelul de 78,09 miliarde de lei (exprimate în euro, depozitele în valută au crescut cu 0,7%, până la 17,71 miliarde de euro)', se mai arată în comunicatul BNR.

Comparativ cu aceeași lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenților exprimate în lei au crescut cu 4% (exprimate în euro, acestea s-au majorat cu 5,1%). Depozitele în valută ale populației, exprimate în lei, au crescut cu 5,9% (exprimate în euro, acestea s-au majorat cu 7%), iar cele ale firmelor, exprimate în lei, au crescut cu 0,3% (exprimate în euro, depozitele firmelor au crescut cu 1,3%), reiese din datele BNR. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

2 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

3 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

4 ALERTĂ! Ce a apărut în Monitorul Oficial / PSD încearcă validarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ, …

5 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!