Dezvoltatorii imobiliari din Monaco se pregătesc de un aflux de milionari atraşi de paradisul fiscal

Dezvoltatorii imobiliari din Monaco se pregătesc de un aflux de milionari atraşi de paradisul fiscal

Piaţa proprietăţilor de lux din Monaco, paradisul fiscal al Rivierei Franceze, care va include în curând cel mai scump penthouse din lume, de 300 milioane euro, cunoaşte o creştere explozivă, dezvoltatorii anticipând un aflux de milionari care vor să evite taxele mari şi pierderea secretului bancar.

Dezvoltatorii imobiliari din Monaco se pregătesc de un aflux de milionari atraşi de paradisul fiscal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un număr mare de noi rezidenţi emigrează din Elveţia, unde secretul bancar se prăbuşeşte, atraşi de securitatea, sofisticarea şi stilul de viaţă din principat, dar şi din motive financiare, a declarat Jean Claude Caputo, director general la divizia de pe Riviera Franceză a companiei Savills, relatează Bloomberg.

Guvernul din Elveţia a semnat un acord în luna mai referitor la schimbul automat de informaţii bancare cu alte state.

"Persoane cu averi mari vor să se afle în această parte a lumii", a spus Caputo, aflat în drum spre o întâlnire cu bancheri din Elveţia pentru a-i informa despre piaţa imobiliară din Monaco.

Noile taxe aplicate pentru locuinţele din lux din Londra şi campania globală a Statelor Unite pentru descurajarea ascunderii averilor vor creşte atractivitatea principatului Monaco, între ai cărui locuitori se află staruri pop, piloţi de Formula 1 şi miliardari ruşi.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...