FGA a preluat toate dosarele de daună și toate contractele de asigurare de la Astra

FGA a preluat toate dosarele de daună și toate contractele de asigurare de la Astra

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a încheiat procesul de transfer al dosarelor de daună, al contractelor de asigurare și al bazelor de date de la Societatea de Asigurare-Reasigurare Astra SA., potrivit unui comunicat al Fondului.

FGA a preluat, la data de 1 octombrie 2015, un număr de 57.210 de dosare de daună, inclusiv dosare de răscumpărare, și 2.046.604 de contracte de asigurare în vigoare, după cum urmează: în România — 1.826.483 de polițe, 51.566 de dosare daună; Germania — 6.128 de polițe, 193 de dosare de daună; Slovacia — polițe: 22.752, dosare daună: 642; Ungaria — polițe:191.241, dosare daună: 4.809.

După verificarea prealabilă a documentelor, FGA anunță va publica lista tuturor potențialilor creditori de asigurări.

Până în prezent, FGA a primit 2.100 cereri de deschidere de dosare de daună, dintre care 367 au fost deja procesate, iar alte 855 de dosare sunt în faza de finalizare.

Potrivit comunicatului, atât Fondul de Garantare a Asiguraților, cât și Autoritatea de Supraveghere Financiară sunt în contact permanent cu instituțiile similare din Ungaria, Slovacia și Germania, în vederea identificării și soluționării problemelor cu care se confruntă consumatorii din aceste țări care au încheiat contracte de asigurare cu societatea Astra.

Consiliul ASF a solicitat, la finalul lunii august a acestui an, intrarea în faliment a societății Astra Asigurări și a decis retragerea autorizației de funcționare a companiei.

Conform legii, falimentul unei societăți de asigurare este hotărât de către o instanță judecătorească. FGA va efectua plățile către creditorii de asigurări de la data rămânerii definitive a hotărârii privind deschiderea procedurii de faliment în limita plafonului legal (450.000 lei/creditor de asigurare). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Așa o fi?