Gabriel Tudorache: Declanșăm grevă generală pe 1 septembrie, dacă autoritățile nu rezolvă până atunci problemele ROMATSA

Gabriel Tudorache: Declanșăm grevă generală pe 1 septembrie, dacă autoritățile nu rezolvă până atunci problemele ROMATSA

Sindicaliștii de la ROMATSA vor declanșa grevă generală, pe 1 septembrie a.c., de la ora 11,00, dacă autoritățile nu vor rezolva până atunci problemele cu care se confruntă salariații, a declarat luni Gabriel Tudorache, președintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR). 

'Vom declara grevă generală la nivelul RA ROMATSA, în toate subunitățile, începând cu data de 1 septembrie 2015, ora 11,00, dacă până în acel moment organele statului abilitate nu vor reuși să rezolve problemele pe care le avem la ROMATSA. Pot să vă spun că sunt probleme de viață și de moarte la ROMATSA. Deci nu e vorba de bani, nu e vorba de absolut nimic, ci chiar de viață și de moarte, de siguranța pasagerilor, de siguranța salariaților ROMATSA. Avem un număr de peste 20 de procese pe care le-am intentat conducerii. Dacă până la 1 septembrie nu se găsesc soluții și organele statului nu iau absolut nicio măsură, vom declanșa această grevă generală așa cum am anunțat deja', a spus Gabriel Tudorache.

Potrivit acestuia, impactul grevei generale 'va fi catastrofal'.

'Impactul va fi, din punctul nostru de vedere, catastrofal, din cauza faptului că greva nu o să dureze doar două ore, ci este o grevă generală, totală, ceea ce înseamnă că va zbura practic deasupra României doar o treime din traficul programat în fiecare zi și, bineînțeles, așa cum prevede legea, vom asigura toate excepțiile, situațiile de urgență, SMURD, Poliție Miliară, președinți etc. De asemenea, am fost informat, cel puțin eu, de către comandantul adjunct al Jandarmeriei Române, care a participat, a stat permanent în sediul ROMATSA, că a avut loc o discuție telefonică între directorul general și domnul ministru și că ne așteaptă la ora 14,00', a mai spus președintele ATSR.

La rândul său, Florin Diaconu, purtătorul de cuvânt al sindicatului, a precizat că situația de la ROMATSA nu a fost determinată de nivelul scăzut al salariilor.

'Aici nu am ajuns din cauza salariilor. Am ajuns din cauza unei probleme de viață și de moarte, și când spunem asta ne referim la siguranța traficului aerian, la pasagerii care zboară în timp ce jos controlorii de trafic aerian sunt supuși unui stres suplimentar, inutil, ilegal. Suntem terorizați psihic de acest domn director înconjurat de toată conducerea care îl ajută să încalce pas cu pas legile, să facă abuzuri de nouă luni încoace. Trebuie să înțelegeți să greva generală este strict pentru cele 14 revendicări. Au trecut peste 30 de zile de la greva de avertisment, iar domnul director face tot ce poate ca să aducă conflictul acolo unde noi nu ne dorim. Nu ne dorim grevă generală. Facem pe această cale un apel la toate autoritățile statului, la ministrul Transporturilor, la primul ministru, la toți care au puterea să ia o decizie. Nu trebuie să ajungem al grevă generală, dar la ROMATSA trebuie să fie liniște, trebuie reinstaurată legalitatea și trebuie să putem să ne desfășurăm activitatea în condiții de siguranță', a spus Florin Diaconu.

Pe 15 iulie a.c., controlorii de trafic au intrat în grevă de avertisment timp de două ore, între 11,00 și 13,00, aceasta afectând 17 zboruri, dintre care 11 decolări și șase aterizări.

Potrivit directorului general al regiei, Ion Aurel Stanciu. neîncasările ROMATSA din cauza grevei de două ore declanșate pe 15 iulie de controlorii de trafic aerian au fost calculate la 250.000 euro. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Profesoară din Bistrița, la lecția online: „Fata președintelui, se fute cu unul care vinde barabule în …

2 Slugoii PSD de la CCR, o nouă lovitură pentru finanțele României!

3 „L-a încuiat pe Rafila” / Monica Pop, eroină a propagandei ruse după ce a tunat împotriva vaccinării anti-COVID

4 Judecați voi / A manipulat Recorder? Manipulează omul PNL?

5 Camionagiu român jefuit, răpit şi torturat de „Îngerul Dulce”