Gerea: Complexul Energetic Oltenia are capacitatea de a sta în picioare; CEH ar putea fi divizat

Gerea: Complexul Energetic Oltenia are capacitatea de a sta în picioare; CEH ar putea fi divizat

Complexul Energetic Oltenia are capacitatea de sta în picioare, dar la Complexul Energetic Hunedoara ar putea fi nevoie de divizarea societății, a declarat, marți, ministrul Energiei, Andrei Gerea, la Comisia pentru Transporturi și Energie din Senat.

"La CEO există, din punctul meu de vedere, o speranță ca această entitate va supraviețui ca atare. Sigur, ar mai trebui făcute niște ajustări legate de anumite ramificații, mă refer aici la Brăila, la Craiova chiar, dar ei au capacitatea de a sta în picioare. Mai mult, am reușit și s-a aprobat plecarea minelor de la Berbești și fuziunea cu CET Govora. Este un lucru bun", a afirmat Gerea.

În cazul Complexului Energetic Hunedoara lucrurile sunt mai complicate și s-ar putea ajunge la divizarea societății.

"La Hunedoara însă problema aceasta a certificatelor de dioxid de carbon este atât de mare încât s-ar putea să nu avem altă soluție decât divizarea Complexului, un lucru care este discutat și acceptat și de către cei de acolo. Vom vedea însă în ce măsură. Noi am fost la Comisia Europeană săptămâna trecută exact ca să vedem dacă avem acceptul lor pentru un ajutor pentru achiziționarea acestor certificate. Au spus: ok puteți acorda ajutor de stat, de salvgardare, dar acesta presupune să intrați în anumită procedură de divizare. Dacă planul de restructurare pe care îl vom prezenta va arăta convingător atunci vor renunța la acest lucru mai ales că această divizare nu presupune, cel puțin în primele luni decât activitate birocratică. Nu va deveni efectivă. Deci avem timp până în septembrie să venim și cu un plan realist care să convingă că mai avem o soluție. Dacă nu, putem merge pe o divizare", a spus Gerea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro