LinkedIn plăteşte unor foşti şi actuali angajaţi despăgubiri şi salarii neacordate de 6 milioane dolari

Reţeaua de socializare LinkedIn, a cărei misiune declarată este să creeze oportunităţi economice pentru profesionişti, va plăti despăgubiri şi drepturi salariale neacordate unor foşti şi actuali angajaţi din California, Illinois, Nebraska şi New York, în urma unui acord cu Departamentul Muncii.

LinkedIn plăteşte unor foşti şi actuali angajaţi despăgubiri şi salarii neacordate de 6 milioane dolari

"Prioritatea LinkedIn este talentul, aşa că am fost nerăbdători să colaborăm cu Departamentul Muncii pentru a rectifica rapid şi echitabil situaţia", a declarat Shannon Stubo, purtător de cuvânt al LinkedIn, transmite Bloomberg.

Compania nu a înregistrat şi plătit toate orele lucrate, inclusiv cele suplimentare, de 359 de angajaţi, potrivit Departamentului Muncii.

În total, compania trebuie să plătească angajaţilor 3,35 de milioane de dolari pentru orele suplimentare lucrate şi despăgubiri de 2,51 milioane de dolari.

LinkedIn, fondată în 2002, pune în legătură profesionişti sau companii şi oferă informaţii legate de locurile de muncă şi oportunităţile de angajare.

Companiile care recrutează personal plătesc comisioane pentru a găsi candidaţi prin intermediul site-ului, care are 313 milioane de membri.

LinkedIn şi-a extins recent forţa de muncă, având circa 5.700 de angajaţi, şi a închiriat o nouă clădire de birouri în San Francisco, unde pot lucra 2.500 de persoane.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Se întoarce foaia? Gunoiul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, chemat de procurori cu înregistrările difuzate…

3 Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat p…

4 CTP / Nu votez cu madam Cârnat

5 Ultimul sondaj înainte de alegerile de duminică. Nicușor Dan și Gabriela Firea, umăr la umăr în lupta pentru P…