Marca Volkswagen reduce investițiile și schimbă tehnologia diesel

Marca Volkswagen reduce investițiile și schimbă tehnologia diesel

Grupul auto german Volkswagen AG a anunțat marți că va reduce cheltuielile cu investițiile la VW, principala sa marca de automobile, cu un miliard de euro pe an și de asemenea va trece la o nouă tehnologie diesel pentru Europa și America de Nord, transmite AFP.

Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Într-un comunicat de presă difuzat marți, noul director pentru marca VW, Herbert Diess, a informat că pentru a face față efectelor scandalului motoarelor trucate s-a luat decizia ca programul actual de reducere a costurilor să fie accelerat, iar investițiile să fie reduse cu un miliard de euro pe an. De asemenea, Diess a informat că VW va trece 'cât mai rapid posibil' la o nouă tehnologie diesel în Europa și America de Nord, urmând să instaleze tehnologia denumită AdBlue, un produs aditiv pe bază de uree care reduce substanțial emisiile poluante ale motoarelor diesel.

Potrivit unor surse interne, VW ar putea înregistra pierderi pe ansamblul acestui an deoarece va suporta cea mai mare parte a costurilor provocate grupului Volkswagen de scandalul falsificării testelor de poluare. Volkswagen a pus deoparte 6,5 miliarde de euro pentru a face față costurilor acestui scandalul, însă potrivit surselor citate de Reuters cea mai mare parte a acestor costuri vor fi trecute în conturile VW.
Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ DNA cere instanței s-o pună pe Udrea sub control judiciar, să nu-și mai ia iar tălpășița în Costa R…

2 Hopa, s-a trecut la pasul doi? / Propaganda rusă încearcă să facă o paralelă între Transilvania și Crimeea

3 Cum poate şti medicul stomatolog că un pacient a făcut sex oral

4 Avocata care a reprezentat-o pe Kovesi: Orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din …

5 Emil Boc reacționează dur: E o palmă. Conducerea centrală ne-a sfidat! Răsucești cuțitul în rană și mai pui și…