Ministerul Agriculturii: România poate exporta carne de porc congelată în China

Ministerul Agriculturii: România poate exporta carne de porc congelată în China

România poate începe exportul de carne de porc congelată în China, după ce producătorul Smithfield România a primit aprobarea înregistrării în țara respectivă, informează, marți, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Până la demararea exporturilor, mai este necesară listarea companiei pe site-ul Autorității Sanitare Veterinare din China.

"În data de 16 martie 2015, România a primit scrisoarea oficială a Administrației de Stat pentru Supravegherea Certificării și Acreditării din R.P.Chineză prin care se comunică părții române aprobarea înregistrării în R.P.Chineză a primei companii producătoare de carne de porc din România, S.C. Smithfield România SA. În acest fel, după listarea pe site-ul Autorității Sanitare Veterinare din China, se poate începe exportul de carne de porc congelată în R.P.Chineză", se spune într-un comunicat al MADR.

În opinia ministrului de resort, Daniel Constantin, decizia Chinei de a importa carne de porc din România este o mare realizare pentru economia românească, în condițiile în care autoritățile noastre au făcut demersuri în acest sens încă din 2012.

'Decizia Chinei de a importa carne de porc din România reprezintă o mare realizare pentru economia românească, întrucât, încă din 2012, de la preluarea guvernării, am făcut eforturi susținute împreună cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, pentru a deschide posibilitatea exportului cărnii de porc pe o piață atât de importantă cum este cea chineză. Iată că, în urma demersurilor noastre, astăzi putem vorbi de un pas concret făcut de România în direcția dezvoltării durabile a agriculturii românești, prin intermediul exporturilor. Pentru noi, aceasta a fost o prioritate absolută. Prin urmare, consider deschiderea exportului pe piața chineză o oportunitate extraordinară pentru România', a declarat Daniel Constantin.

MADR reamintește că MADR și ANSVSA au realizat demersuri substanțiale de colaborare bilaterală în domeniul agriculturii și industriei alimentare cu instituțiile omoloage din Republica Populară Chineză pe parcursul anilor 2012 și 2013, concretizate prin semnarea, în data de 6 iunie 2014, a unui Memorandum de Înțelegere privind sănătatea animală și siguranța alimentelor.

Documentul a fost semnat de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, și omologul său din Republica Populară Chineză, Han Changfu, cu ocazia vizitei în România a demnitarului chinez.

Memorandumul reprezintă un document care clarifică aspectele tehnice privind colaborarea româno-chineză în domeniul sanitar veterinar, siguranței alimentelor, controlului și inspecției pe zona cărnii și a produselor din carne. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...