Ministrul Transporturilor a solicitat o analiză a cauzei care a dus la surparea terenului în zona stației de metrou Eroilor

Ministrul Transporturilor a solicitat o analiză a cauzei care a dus la surparea terenului în zona stației de metrou Eroilor

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a solicitat reprezentanților Metrorex, ai proiectantului, consultantului și constructorului o analiză pentru identificarea cauzei care a dus la deteriorări la nivelul suprafeței carosabile pe Magistrala 5 de Metrou, în zona stației Eroilor.

De asemenea, conform unui comunicat al ministerului, remis sâmbătă AGERPRES, Dan Costescu a convocat Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență pentru a analiza și a lua toate măsurile care se impun în vederea soluționării tuturor deficiențelor ce pot apărea din cauza acestei situații.

Primăria Capitalei a anunțat sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că traficul rutier pe bulevardul Eroilor, între str. Carol Davila și Pod Eroilor, și pe bulevardul Eroilor Sanitari, între str. Carol Davila și Piața Operei, a fost întrerupt din cauza surpării terenului, existând riscul de prăbușire a carosabilului.

Conform sursei citate, incidentul a fost semnalat, sâmbătă, de constructorul care efectuează lucrări de modernizare și extindere pentru Metrorex.

"Deoarece exista riscul prăbușirii carosabilului și propagarea surpării spre imobilele aflate la intersecția bulevardului Eroilor cu bulevardul Eroii Sanitari, primarul general Răzvan Sava a convocat un comandament de urgență și a dispus închiderea traficului în zonă, până la punerea în siguranță a perimetrului", precizează comunicatul citat.

Conform PMB, la fața locului s-au aflat reprezentanți ai ISU București, ai Inspectoratului de Stat în Construcții, ai Poliției Naționale, Poliției Rutiere, dar și ai Poliției Locale a Municipiului București și ai Jandarmeriei. De asemenea, s-au mobilizat echipele de intervenție ale companiilor de utilități, pentru a oferi asistența tehnică și de intervenție.

"Primarul Capitalei i-a convocat, duminică, la ora 10,00, la sediul Primăriei Municipiului București, pe reprezentanții Metrorex, ai Poliției Rutiere, ai ISU și ai Inspectoratului de Stat în Construcții. La întâlnire, la care a fost invitat și prefectul Capitalei, Paul Petrovan, vor fi discutate măsurile de intervenție pentru punerea în siguranță a perimetrului, precum și eventuale măsuri de extindere a restricției de circulație rutieră în zonă", se arată în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...