Multimilionarii din Marea Britanie și-au dublat averile față de 2009

Multimilionarii din Marea Britanie și-au dublat averile față de 2009

Multimilionarii din Marea Britanie și-au dublat averile de la declanșarea crizei, în 2009, conform clasamentului celor mai bogate persoane, publicată duminică de Sunday Times, top în fruntea căruia se află proprietarul Warner Music, Len Blavatnik, cu 19,997 miliarde dolari, relatează agenția EFE. Lista, pe care publicația britanică o elaborează anual, este formată din o mie de persoane cu averi mari, care au rezidența în Marea Britanie, printre care oameni de afaceri și persoane din lumea spectacolului.

Averea totală a acestora se ridică, conform publicației, la 547 miliarde lire (830 miliarde dolari), în creștere cu 112% față de 2009, când a totalizat 258 miliarde lire (391 miliarde dolari).

În topul listei se află Blavatnik, ucrainean de origine, cu o avere în lire sterline de 13,17 miliarde (19,997 miliarde dolari), care a reușit să-i depășească pe frații Sri și Gopi Hinduja, întreprinzători din sectorul financiar, cu o avere de 13 miliarde lire (19,738 miliarde dolari) și care în ultimii ani au fost considerați cei mai bogați din țară.

The Sunday Times semnalează că această creștere a averii celor o mie de persoane corespunde creșterilor de pe piețele bursiere, deoarece atât indicele general FTSE-100 al Bursei din Londra, cât și Dow Jones, al Bursei de la New York, au atins niveluri record în ultimele 12 luni.

Publicația britanică semnalează că majoritatea milionarilor ce locuiesc în Marea Britanie sunt oameni de afaceri și finanțiști, în timp ce în capitala britanică se concentrează cei mai mulți bogătași din sectorul divertismentului, al muzicii, sportului și modei.

Pe locul al treilea se situează Galen și George Weston, din sectorul comerțului cu amănuntul, cu o avere de 11 miliarde lire (16,702 miliarde dolari), urmați de Alisher Usmanov, din sectorul minier, cu 9,8 miliarde lire (14,88 miliarde dolari).

Printre figurile cunoscute se numără și Roman Abramovich, patronul clubului de fotbal Chelsea, cu 7,29 miliarde lire (11 miliarde dolari).

Pe această listă au intrat, pentru prima dată, George și Amal Clooney, pe locul 790, cu o avere evaluată la 121 milioane lire (183 milioane dolari).

Fostul membru al Beatles, Paul McCartney și soția sa Nancy Shevell se poziționează pe locul 154, cu o avere de 730 milioane lire (1,1 miliarde dolari), în creștere cu 20 milioane lire (30 milioane dolari) față de anul trecut.

Cântărețul Elton John ocupă locul 371, cu 270 milioane lire (410 milioane dolari), în timp ce fostul jucător de fotbal l David Beckham și soția sa Victoria se situează pe 410, cu 240 milioane lire (364 milioane dolari), cu 30 milioane lire (45,5 milioane dolari) mai mult față de anul trecut.

Liderul de la Rolling Stones, Mick Jagger, în vârstă de 71 de ani, se află pe locul 425, cu 225 milioane lire (341 milioane dolari). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro