Pentru că directorii privaţi refuză să dea şpagă, Şova a cerut FMI scoaterea de pe listă/FMI i-a dat cu flit

Pentru că directorii privaţi refuză să dea şpagă, Şova a cerut FMI scoaterea de pe listă/FMI i-a dat cu flit

Ministrul Transporturilor Dan Şova a cerut FMI scoaterea unor entităţi din transporturi de sub management privat, întrucât au existat cazuri în care managerii nu au respectat hotărâri AGA luate în conformitate cu acordul cu Fondul-a se citi au refuzat să sară la cap, adică să dea şpaga pe care o dau ceilalţi, puşi de partid, însă răspunsul finanţatorului extern a fost negativ.

"Am arătat Fondului Monetar Internaţional, în întâlnirea pe care am avut-o, că au fost foarte multe situaţii în care managementul privat al companiilor nu a respectat hotărârile adunării generale ale acţionarilor, luate în conformitate cu înţelegerile şi cu angajamentele luate de Guvernul României faţă de Fondul Monetar Internaţional prin intermediul scrisorilor de intenţie. Am spus că este foarte dificil să-mi ceri să respect anumite lucruri atât timp cât managementul privat asupra căruia eu, ca ministru, nu am nicio putere, refuză să facă anumite lucruri, şi da, am spus că din punctul meu de vedere, personal, deci nu este un punct de vedere oficial al Guvernului, există cel puţin câteva entităţi din domeniul transporturilor care ar trebui scoase de sub managementul privat", a declarat Şova, la o întâlnire cu presa, răspunzând unei întrebări.

Răspunsul FMI nu a fost pozitiv, a completat ministrul.

"Ca atare, nici nu cred că voi face ceva în perioada următoare, pentru că nu am nicio posibilitate", a concluzionat Şova.

Transporturile au schimbat în ultima perioadă, în AGA, conducerea mai multor companii din subordine, precum CFR Marfă, Aeroporturi Bucureşti sau Tarom.Managementul privat la companiile de stat a fost introdus la solicitarea FMI, principiile guvernanţei corporative fiind stabilite prin OUG 109/2011.

 Informaţiile conform cărora Şova a construit un adevărat carusel al şpăgilor în toate entităţile pe care le controlează au devenit deja alarmante pentru toate instituţiile care apără statul. Se vor vedea în curând rezultatele.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o să credeți, dar este Nicoleta Luciu!

2 Româncă prinsă când făcea sex în mașină, în miezul zilei

3 „Mamă, aici toată lumea vrea să se culce cu mine!” / Moarte misterioasă la o bază militară americană

4 Radu Crăciun / Uitați de criză. Alta va fi marea provocare

5 Fosta iubită, mesaj pentru Dragnea?