Peste 50 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la internet până în 2020, la nivel mondial (oficial american)

Peste 50 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la internet până în 2020, la nivel mondial (oficial american)

Numărul dispozitivelor conectate la Internet se va tripla, la nivel mondial, până în anul 2020, urmând să depășească 50 de miliarde de unități, a declarat, marți, în cea de-a doua zi a Summitului Regional de Securitate Cibernetică de la Palatul Parlamentului, Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comerț din cadrul Departamentului Comerțului din SUA.

'Cum numărul atacurilor cibernetice crește în Europa și în întreaga lume, este timpul să identificăm soluțiile tehnologice și politicile necesare pentru a ne proteja și a ne reveni după viitoarele amenințări. Mediul digital este parte integrantă a activității autorităților și companiilor și a vieții noastre de zi cu zi. Până în 2020 se așteaptă o triplare a numărului de dispozitive conectate la internet, care va ajunge la peste 50 de miliarde. Potențialele beneficii pentru societate și economiile țărilor noastre sunt enorme, dar acest lucru înseamnă și o creștere a numărului de ținte ale hackerilor', a subliniat oficialul american.

Guvernul României, prin Ministerul pentru Societatea Informațională /MSI/, împreună cu Departamentul Comerțului al SUA și Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la București, organizează, în perioada 11-13 mai, la Palatul Parlamentului, Summitul Regional de Securitate Cibernetică.

La eveniment participă 17 state din Europa Centrală și de Sud-Est, membre sau non-membre ale Uniunii Europene /UE/ și NATO. Acestea își vor prezenta politicile în domeniul securității cibernetice și vor aborda tematici precum amenințările și vulnerabilitățile cibernetice, identificarea oportunităților pentru colaborare internațională și regională, dar și schimbul de bune practici în domeniu.

Summitul de la București aduce, în același loc, oficiali guvernamentali, companii și specialiști în domeniul securității cibernetice din mediul public și privat din Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite ale Americii și România.

În aceeași perioadă, Departamentul Comerțului al SUA și Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la București derulează la București o misiune comercială formată din 20 de companii americane, cu scopul de a prezenta cele mai noi soluții pe care acestea le pot oferi în domeniu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria