Piaţa AUTO DE LUX: Vânzările de maşini de peste 100.000 de euro vor creşte cu peste 60% în Europa până în 2017

Piaţa AUTO DE LUX: Vânzările de maşini de peste 100.000 de euro vor creşte cu peste 60% în Europa până în 2017

Piaţa automobilelor de lux din Europa va înregistra o creştere importantă în următorii doi ani, vânzările de maşini care costă peste 100.000 de euro urmând să ajungă la 21.000 de unităţi în 2017, în urcare cu 60% faţă de nivelul de 13.000 de unităţi atins anul trecut, potrivit Automotive News Europe.

Piaţa AUTO DE LUX: Vânzările de maşini de peste 100.000 de euro vor creşte cu peste 60% în Europa până în 2017 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Creşterea vânzărilor va începe din acest an, datorită restabilizării nivelului încrederii cumpărătorilor şi a lansării unor noi modele de către producătorii de maşini, punând astfel capăt unei perioade lungi de scădere cauzate de recesiune, potrivit datelor furnizate de compania de consultanţă IHS Automotive.

"Anul trecut, presiunea economică era încă foarte puternică în regiune, ceea ce i-a făcut pe clienţi să evite să cumpere ceva extravagant", a declarat Ian Fletcher, analist al IHS Automotive.

Un alt factor determinant care va duce la creşterea vânzărilor este apariţia unor noi modele de automobile de lux sau a unor versiuni îmbunătăţite ale celor deja existente.

Astfel, IHS estimează că mai multe modele vor depăşi în 2016 pragul de 1.000 de unităţi vândute, în condiţiile în care în ultimii ani doar Bentley Continental GT, Ferrari 458 Italia şi Audi R8 au trecut e acest nivel.

Dintre modelele nou lansate, BMW i8, care are un preţ de pornire de 126.000 de euro în Germania, ar urma să fie cel mai bine vândută maşină de lux din Europa anul viitor, cu aproximativ 1.700 de automobile comercializate.

Audi ar urma să devină lider pe segmentul de lux al pieţei auto în 2016, datorită vânzării a aproximativ 2.400 de automobile din noua generaţie R8, care vor fi lansate anul viitor.

În primul semestru din acest an, vânzările de Audi R8 au înregistrat un declin de 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 545 de unităţi comercializate. În clasamentul celor mai bine vândute modele de lux din prima jumătate a acestui an, modelul R8 este surclasat doar de Bentley Continental GT, cu 874 unităţi, şi Ferrari 458 Italia, cu 871 unităţi.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

2 Priviți! Acestea sunt misiuni SUA și NATO în zona Mării Negre și a Deltei Dunării...

3 Laura Codruța Kovesi lovește într-o mare rețea de fraudare a fondurilor europene din România. Ofițerii Parchetului European fac percheziții în țara no…

4 „Joe, scuză-mă că te întrerup” / Momentul stânjenitor provocat de Macron l-a lăsat năuc pe Biden la întâlnirea G7

5 Oleg Deripaska: Războiul din Ucraina, „o eroare colosală” / Declarații de o virulență rară făcute de apropiatul lui Putin