Ponta: Îmi doresc ca de la cutii de viteză să ajungem la un autoturism Mercedes fabricat în România

Ponta: Îmi doresc ca de la cutii de viteză să ajungem la un autoturism Mercedes fabricat în România

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sebeş, la punerea pietrei de temelie a unei fabrici de cutii de viteză a Daimler, că îşi doreşte ca, de la cutii de viteză, să se ajungă la un autoturism Mercedes fabricat în România şi atunci le va permite miniştrilor să folosească aceste autoturisme.

Ponta: Îmi doresc ca de la cutii de viteză să ajungem la un autoturism Mercedes fabricat în România (Imagine: Cătălin Cadan/Mediafax Foto)

Premierul Victor Ponta a spus că îşi doreşte să vină la Sebeş şi în momentul în care va fi inaugurată noua unitate de producţie a cărei piatră de temelie a fost pusă vineri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În mod sigur, sper să fiu în 2016 la momentul în care prima din acele cutii faimoase de nouă viteze va fi produsă şi în mod sigur, ca orice român, îmi doresc ca la un moment dat de la cutii de viteză să ajungem poate şi la un autoturism Mercedes fabricat în România. În felul acesta, miniştrii mei, cărora le-am cerut să circule doar cu autoturisme fabricate în România, vor putea să se întoarcă la Mercedes-urile pe care înaintaşii lor le aveau în funcţie. Până atunci, merg cu maşini made in România. Eu voi fi foarte fericit să ştiu că în lume sunt maşini Mercedes cu cutii de viteze fabricate la Sebeş", a spus Victor Ponta.

Premierul a afirmat, în discursul ţinut la ceremonia de punere a pietrei de temelie a noii investiţii Daimler, că România a redevenit şi trebuie să rămână o ţară competitivă, o ţară care a trecut prin momentele cele mai grele şi acum poate să îşi folosească adevăratul potenţial.

"Acest lucru se poate întâmpla doar dacă avem parteneri excepţionali şi cred că proiectul pe care astăzi (vineri - n.r.) îl pornim aici, la Sebeş, cu Daimler este, de fapt, o carte de vizită pentru capacitatea României de a avea investiţii serioase, de a avea investiţii de viitor, de a crea şi locuri de muncă, dar şi performanţă şi calitate (…) Eu cred foarte mult că toţi cei care, într-un fel sau altul, au avut curajul de a investi în România pe termen mediu şi lung şi-au dovedit că este o investiţie bună şi că România merită să fie considerată o ţară în care poţi să dezvolţi proiecte importante, cu oameni foarte bine pregătiţi, cu o capacitate de adaptare extraordinară", a spus Victor Ponta.

El a amintit şi de ajutorul de stat acordat de Guvern concernului Daimler pentru acestă investiţie, spunând că nu este "un cadou dat de statul român", ci este, de fapt, "o participare la o investiţie care aduce atât de multe beneficii", iar acest ajutor de stat se va întoarce în final în bugetul României.

Ponta, oficialii Daimler şi primarul din Sebeş, Alexandru Dăncilă, au introdus simbolic într-o primă piatră care va fi pusă la temelia noii fabrici un tub în care au pus un plan al construcţiei, o roată dinţată, un breloc cu simbolul Mercedes, o diplomă, un ziar local de vineri şi câteva monede.

Premierul a fost cel care a pus ultimul o punguţă cu mai multe monede, iar apoi fiecare s-a semnat pe o placă amplasată pe piatra de temelie. Ulterior, invitaţii au vizitat una dintre halele pe care Daimler le-a construit deja la Sebeş şi unde se asamblează alte modele de cutii de viteză.

Filiala Daimler din România, Star Transmission, a fost înfiinţată în 2001, iar în prezent are în fabricile de la Cugir şi Sebeş aproximativ 1.200 de angajaţi.

Noua fabrică de la Sebeş va purta numele Star Assembly şi îşi va începe producţia în 2016, urmând ca în cadrul acestei unităţi să se asambleze cutiile de viteze automate în nouă trepte 9G-TRONIC.

Investiţiile de la Sebeş se ridică, potrivit oficialilor Daimler, la peste 300 de milioane de euro şi vor fi create peste 500 de locuri de muncă.

La evenimentul de la Sebeş au fost prezenţi şi ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, ministrul Transporturilor, Dan Şova, ministrul Economiei, Constantin Niţă, omul de afaceri Ion Ţiriac, Ioan Rus, precum şi numeroase oficialităţi locale şi judeţene, dar şi reprezentanţi ai concernului Daimler.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN

5 Să nu întrebați cine este prostul din poza asta...