Preşedintele Cehiei: 5 milioane de salariaţi şi o rată a şomajului de 7% în România sunt un nonsens economic

Preşedintele Cehiei: 5 milioane de salariaţi şi o rată a şomajului de 7% în România sunt un nonsens economic

„Vizita mea are la bază principiul numit „white lobbying“. „Black lobby“ are la bază corupţia, „white lobby“ este lipsit de corupţie. Un politician trebuie, pur şi simplu, să susţină companiile atunci când au succes pe plan naţional, nu când se apropie de faliment. De aceea, eu am susţinut în discuţiile cu preşedintele, ministrul energiei şi în special prim-ministrul unele dintre companiile cehe de succes, ca de exemplu cele din domeniul energiei, cum ar fi CEZ“, aşa a explicat scopul vizitei oficiale în România Milos Zeman, preşedintele Cehiei, o ţară cu 10,5 milioane de locuitori şi un PIB de 198 de miliarde de dolari anul trecut.

Preşedintele Cehiei: 5 milioane de salariaţi şi o rată a şomajului de 7% în România sunt un nonsens economic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zeman a venit pentru două zile cu mai mulţi oameni cehi în România, unde a participat la mai multe evenimente, printre care şi forumul de afaceri româno-ceh.

În avionul lui a luat peste cincizeci de întreprinzători, iar alţi douăzeci au venit cu o cursă de linie. „După cum ştiţi, în România sunt mai bine de şase sute de companii cehe, iar schimburile de mărfuri au crescut de peste cincisprezece ori în ultimii zece ani. Ceea ce doresc eu să subliniez nu sunt numai schimburile de mărfuri şi produse, este şi schimbul de capitaluri şi de aceea repet deviza mea preferată: „E în regulă să imporţi mere, e în regulă să le exporţi, să le mănânci, dar şi mai important e să plantezi meri“, iar asta înseamnă investiţiile“, a declarat el.

Milos Zeman a subliniat că startul investiţiilor româneşti este un pic cam lent faţă de cel al investiţiilor cehe. „Tocmai m-am întâlnit cu circa treizeci de întreprin­zători cehi din România, aflaţi în această ţară de mai bine de zece ani. Primele firme din România au pornit în Cehia acum unu, doi sau trei ani.“

Cite;te mai multe despre sfaturile preşedintelui ceh pe www.zf.ro.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane