Rata șomajului în formă ajustată sezonier a fost de 6,8%, în iulie

Rata șomajului în forma ajustată sezonier a fost de 6,8%, la finele lunii iulie, la același nivel cu cel înregistrat în luna precedentă, dar și cu cel înregistrat în luna iulie 2014, potrivit datelor provizorii ale Institutului Național de Statistică (INS), publicate marți.

Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna iulie din anul curent, este de 630.000 persoane, în creștere față de luna precedentă (627.000 persoane), dar neschimbat față de aceeași lună a anului anterior (630.000 persoane). Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata șomajului a fost estimată la 5,6% pentru luna iulie 2015 (6,5% în cazul bărbaților și 4,4% în cel al femeilor), spune INS.

Conform sursei citate, numărul șomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 76,3% din numărul total al șomerilor estimat pentru luna iulie 2015.

Pe sexe, rata șomajului pentru bărbați o depășește cu 2,2 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,8% în cazul persoanelor de sex masculin și 5,6% în cazul celor de sex feminin).

Șomerii, conform definiției internaționale (BIM), sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan următoarele 3 condiții: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni și s-au aflat în căutare activă a unui loc de muncă, oricând în decursul ultimelor patru săptămâni. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce se întâmplă în Italia! Supermarketuri golite, nu se mai găsesc substanțe dezinfectante!

2 Să sperăm că aceste lucruri nu se vor adeveri

3 Zvon / Serviciile secrete din NATO ar fi avertizat în legătură cu un „incident de securitate potențial cu impact…

4 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

5 Așa o fi?

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios