Rata șomajului în formă ajustată sezonier a fost de 6,8%, în iulie

Rata șomajului în forma ajustată sezonier a fost de 6,8%, la finele lunii iulie, la același nivel cu cel înregistrat în luna precedentă, dar și cu cel înregistrat în luna iulie 2014, potrivit datelor provizorii ale Institutului Național de Statistică (INS), publicate marți.

Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna iulie din anul curent, este de 630.000 persoane, în creștere față de luna precedentă (627.000 persoane), dar neschimbat față de aceeași lună a anului anterior (630.000 persoane). Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata șomajului a fost estimată la 5,6% pentru luna iulie 2015 (6,5% în cazul bărbaților și 4,4% în cel al femeilor), spune INS.

Conform sursei citate, numărul șomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 76,3% din numărul total al șomerilor estimat pentru luna iulie 2015.

Pe sexe, rata șomajului pentru bărbați o depășește cu 2,2 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,8% în cazul persoanelor de sex masculin și 5,6% în cazul celor de sex feminin).

Șomerii, conform definiției internaționale (BIM), sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan următoarele 3 condiții: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni și s-au aflat în căutare activă a unui loc de muncă, oricând în decursul ultimelor patru săptămâni. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante