Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie: Administratorul judiciar al RAAN tratează problemele cu superficialitate

„Ca lucrurile să fie foarte clare, RAAN este o societate în insolvenţă. Capacitatea acţionarului de a influenţa deciziile unei societaăţi în insolvenţă este destul de limitată. Deci capacitatea noastră de a ne exercita dreptul de acţionar este foarte-foarte limitată. Acolo este numit un administrator judiciar desemnat de instanţă. 

 

Sigur, în ultimele zile nu vă ascund faptul că am încercat, fără succes, sigur este numit de instanţă, deci trebuie să-i respecţi independenţa – a mers cu un plan de reorganizare care a fost acceptat – în ceea ce priveşte o societate în insolvenţă. Dar sentimentul pe care-l am este că acest om desemnat de instanţă tratează lucrurile cu foarte multă lipsă de responsabilitate. Şi dacă cineva în această ţară crede că-şi poate bate joc de statul român şi-şi poate bate joc de mii de oameni şi-şi poate bate joc de o societate care e o societate sensibilă din punct de vedere al activităţii de acolo, se înşeală“, a atras atenţia oficialul.

 

Nicolescu a precizat că doreşte un dialog cu Ion Tudor, partener în cadrul SCP Tudor & Asociaţii SPRL, în privinţa RAAN.

 

Aceasta este în insolvenţă din toamna anului trecut. Compania este vitală pentru sectorul energetic românesc, producând apa grea, necesară reactoarelor de la Cernavodă. De asemenea, compania manevrează în procesul de producţie hidrogen suflurat, un gaz foarte otrăvitor.

 

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

2 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

3 Leana, cu „scoica” fleașcă după anunțul PMP că strânge semnături pentru candidatura lui Băsescu la Primăria Ca…

4 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

5 Sentinţă istorică în dosarul retrocedării a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece, după 11 ani de…