România, printre statele din UE în care producția industrială a crescut în mai

România, printre statele din UE în care producția industrială a crescut în mai

Producția industrială în Uniunea Europeană (UE 28) a crescut cu 2% în mai, comparativ cu perioada similară din 2014, și a urcat cu 1,6% în zona euro, în timp ce România s-a situat pe locul 15 în UE la creșterea producției industriale, arată datele publicate, marți, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Potrivit acestor date, în luna mai, cele mai mari creșteri ale producției industriale au fost consemnate în Malta (9,5%), Letonia (6,5%), Ungaria (6,2%), Polonia (5,2%), Slovenia (5,1%), Suedia (4,8%), Cehia (4,6%), Croația (4,4%), Bulgaria (3,9%), Portugalia (3,2%), Franța și Italia (ambele cu 3%), Spania (2,9%), Germania și Marea Britanie (ambele cu 2,3%), Lituania (2,2%) și România (2%).

Cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Olanda, de 7,4%, urmată de Finlanda, cu 5,1%, și Irlanda, cu 5%.

Conform Eurostat, creșterea producției industriale în UE a fost stimulată de majorarea producției de bunuri de folosință îndelungată (4,1%), mijloace de producție (4,2%) și bunuri intermediare (2,2%).

În ritm trimestrial, luna mai comparativ cu luna aprilie, producția industrială a scăzut cu 0,3% în Uniunea Europeană și cu 0,4% în zona euro. În România, producția industrială a scăzut în mai cu 0,1%.

Cele mai mari creșteri ale producției industriale au fost consemnate în Croația (2,6%), Lituania (1,7%) și Portugalia (1%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Irlanda (6,9%), Olanda (5,7%) și Grecia (5,1%). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”