Schaeuble: Germania este gata să ajute Grecia dacă mai are nevoie de bani

Germania va susţine acordarea unui nou sprijin financiar Greciei dacă statul elen va avea nevoie de ajutor suplimentar după încheierea actualului program de împrumuturi, a declarat miercuri ministrul de Finanţe al Germaniei, Wolfgang Schaeuble.

Schaeuble: Germania este gata să ajute Grecia dacă mai are nevoie de bani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ţările din zona euro şi FMI au împrumutat Greciei 240 de miliarde de euro începând din 2010, pentru a ajuta statul elen să evite intrarea în colaps financiar.

Guvernul de la Atena nu s-a mai putut împrumuta de pe piaţa financiară începând din 2010, după ce îndatorarea foarte ridicată a ţării a împins dobânzile la niveluri nesustenabile.

Grecia nu intenţionează să ceară noi împrumuturi de la zona euro şi speră să revină pe pieţele finanicare internaţionale în acest an, în timp ce statele din zona euro, mai precaute, avertizează că succesul acestui plan depinde de implementarea reformelor din programul convenit cu FMI şi zona euro.

Ministrul elen al Finanţelor, Yannis Stournaras, a declarat că Grecia va efectua, până în luna iunie, o emisiune de obligaţiuni cu maturitate între trei şi cinci ani.

Statul elen va ieşi pe pieţe cu primul plasament de obligaţiuni cu maturitatea pe termen lung din ultimii patru ani, după cele două acorduri de bailout cu UE şi FMI şi o restructurare record a datoriei de stat, vizând să atragă între 4 şi 5 miliarde euro în 2014.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

2 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

3 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…

4 FOTO Priviți! Baroni pesediști din administrația Bucureștiului prinși moșmondind la o vilă pe o insulă din Gre…

5 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…